Roma'nın merkezinde, Lazio ile Real Sociedad arasında oynanacak Avrupa Ligi maçı öncesinde çıkan taraftar kavgasında 9 Real Sociedad taraftarı yaralandı. Bu taraftarlardan 3'ünün bıçaklandığı aktarıldı. Polis, olayın Çarşamba gecesi saat 23.00 civarında (yerel saatle) Kolezyum yakınlarındaki Via Leonina'da gerçekleştiğini bildirdi.
80 LAZIO TARAFTARINDAN ŞİDDETLİ SALDIRI
Yaklaşık 70 İspanyol taraftarın, Lazio taraftarlarından oluşan 80 kişilik bir grup tarafından saldırıya uğradığı belirtildi. Polis, saldırganların sopa, bıçak ve zincir gibi çeşitli kesici ve delici aletler kullandığını açıkladı. Paylaşılan görüntülerde çekiç, sopa, levye ve zincir gibi silahların ele geçirildiği görüldü.
YARALILARDAN BİRİNİN DURUMU KRİTİK
Yaralanan dokuz kişiden altısı hastaneye kaldırıldı. Dördü taburcu edilirken, iki kişinin hastanedeki tedavisi devam ediyor. Yaralılardan birinin durumunun kritik olduğu, ancak hayati tehlikesinin bulunmadığı açıklandı.
POLİSİN MÜDAHALESİYLE SALDIRGANLAR KAÇTI
Polisin olay yerine intikal etmesiyle saldırgan grup bölgeden hızla uzaklaştı. İtalyan polisi, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve saldırganların tespit edilmesi için güvenlik kameralarının incelendiğini belirtti. Şiddet olayı, maç öncesinde iki takım taraftarları arasındaki gerilimin ne kadar tehlikeli boyutlara ulaşabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi.