Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan kuru fasulye, sofralarımızda önemli bir yere sahip ancak bu klasik yemeği daha da lezzetli hale getirmek içine eklediğimi baharatlardan geçiyor. 

YEMEĞİN İÇİNE KİMYON EKLEYİN 

Gastronomi uzmanları, kuru fasulyenin tadını zenginleştirmek için kullanılabilecek çeşitli baharatların önemine dikkat çekerken özellikle kimyon, karabiber, pul biber ve defne yaprağı gibi baharatlar, kuru fasulyenin doğal lezzetini artırıyor. Özellikle sindirim sistemine faydaları ile bilinen kimyon, yemeğe eklendiğinde lezzetini artırıyor. 

Son yıllarda, bölgesel mutfakların etkisiyle farklı baharat kombinasyonları da popüler hale gelirken kuru fasulyenin lezzetini artırmakla kalmayıp sağlık açısından da faydalarını çoğaltmak isteyenler için baharatlarla zenginleştirilmiş tarifler öneriliyor. Aynı zamanda kuru fasulye yemeklerinize , ekleyeceğiniz baharatlarla sadece lezzet katmakla kalmıyor, sağlıklı bir öğün elde etmenize olanak sağlıyor.