Salçanızın küflenmemesi ve bozulmaması için aslında yöntem çok basit. Bu işlemler hem salçanın tadını 2 katına çıkarıyor hem de uzun süre bozulmasını engelliyor. 8 kolay yöntemle salçanızı küflenmeye karşı koruyabilirsiniz. İşte mutfak ekonomisine katı sağlayacak pratik salça koruma yöntemleri.
ZEYTİNYAĞI
Bu yöntemlerden biri ve en çok bilineni zeytinyağı ile kaplama. Salçanın üzerine bir katmak olacak şekilde zeytinyağı dökerek oksijenle temasını azaltabilirsiniz. Bu da salçanın bozulmasını engelleyecek ve tadını daha lezzeti yapacaktır.
SALÇAYI BUZ KALIBINDA SAKLAMA
Bu yöntem pek bilinmese de en etkili salça koruma yöntemleri arasında. Salçayı küçük porsiyonlar şeklinde buz kalıplarına dökün ve dondurun. Daha sonra dondurulan salçayı kalıptan çıkarıp poşete bırakın. Ve derin dondurucuda saklayın. İhtiyacınız olduğu zaman ise kalıpları kullanın.
LİMON SUYUYLA KORUMA
Limon suyunda bulunan asidik yapı salçayı bakterilere karşı koruyarak hızlıca bozulmasını engelliyor. Ve böylelikle salçanın raf ömrü uzamış oluyor.
SARIMSAK
Ezilmiş sarımsağı salçanın üzerine ekleyerek hem lezzetini artıracaksanız hem de antimikrobiyal özelliği sayesinde bozulmasını engelleyeceksiniz.
SİRKE İLE BAKTERİ OLUŞUMUNU ENGELLEYİN
Aynı şekilde sirkede bulunan asidik yapı sayesinde salçanın raf ömrünü uzatarak küf ve bozulmasını önleyebilirsiniz.
DİĞER YÖNTEMLER:
Nane, kekik ve pul biber gibi kuru baharatları salçaya ekleyerek bozulmaması için uygulayabilirsiniz. Çünkü baharatlar koruyucu özelliklere sahip. Diğer yöntemlerden biri de cam kavanozlar ve hava geçirmez poşetlerde salçayı saklamak.
Bu yöntemler sayesinde salçanızın raf ömrünü uzatıp ev ekonominize de katkı sağlayabilirsiniz.