Kızartmaya gerek kalmadan, fırında çıtır çıtır pişirebileceğiniz bu tarif hem göze hem de mideye hitap edecek. 

Gül böreği, Türk mutfağının zengin lezzetlerinden biri olarak uzun bir geçmişe sahiptir. Osmanlı İmparatorluğu döneminde, özellikle saray mutfaklarında yapılan börek çeşitleri arasında yer alır. Yufka ile hazırlanan ve iç harcıyla doldurularak şekillendirilen bu börek, sunumundaki estetik görünümüyle de dikkat çeker. 

Çıtır çıtır gül böreği tarifi

Malzemeler

Yufka (dondurulmuş yufka kullanıyorsan, önceden çözülmüş olmalı)
Su (hamuru nemlendirmek için)
İç harç (peynir, patates, ıspanak veya tercih ettiğin malzemeler),

Hazırlık Aşamaları

Yufkaları nemli bir bezle kaplayarak kurumasını önleyin. 

Yufkayı düz bir yüzeye ser ve istediğin boyutta kes. Yufkayı dörde katla, böylece daha kalın bir hamur elde edersin.

Katladığın yufkanın ortasına istediğin iç harcı koy. Harcı koyduktan sonra, yufkayı rulo şeklinde sar.

Ruloyu kendi etrafında sararak gül şeklini ver ve fırın tepsisine yerleştir.

Gül böreğinin üzerine, bir fırça yardımıyla su sürerek nemlendir. Bu, çıtır olmasına yardımcı olur.

Önceden ısıtılmış 200°C (392°F) fırında, altın sarısı rengini alana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişir.

Ek İpuçları

Yufkayı daha çıtır yapmak için, fırına vermeden önce üzerini su ile nemlendirmek önemlidir.
Ayrıca, yufkaları sererken çok ince olmadığına emin olmak ve yeterli hava alması için aralarında boşluk bıraktığına dikkat eti. 

Fırından çıkarırken, soğumadan hemen servis yapmaya özen göster.