Taste of Home dergisine göre, bu yöntemi uygulamak için sadece bir mikrodalgaya bir de 2 dakikaya ihtiyacınız var. Ancak, bu tekniğin yalnızca hafifçe olgunlaşmaya başlamış avokadolar için etkili olduğunu, tamamen sert olanlar için ideal olmadığını unutmayın!

Avokadoyu hızla olgunlaştırmak için, ilk olarak avokadoyu ikiye bölüp çekirdeğini çıkarın. 

Her bir yarımı mikrodalgaya dayanıklı streç filme sarın ve ardından mikrodalgada yüksek ayarda 2 dakika boyunca ısıtın. 

Isıtma işleminden sonra, avokadoyu streç filme sarılı halde soğumaya bırakın ve daha fazla pişirmeyi durdurmak için soğuk su altında durulayın. 

Soğuduktan sonra, avokadoyu açın ve lezzetli bir sandviç dolgusundan çıtır bir salata malzemesine, kremalı guacamole veya taco sosuna kadar istediğiniz şekilde değerlendirin.

Ne yazık ki, avokadolarınız aşırı sert ve olgunlaşmaktan uzaksa, bu iki dakikalık çözüm etkili olmayacak. Yine de, Taste of Home çok sert bir avokadoyu olgunlaştırmak için cüzdan dostu bir alternatif sunuyor.

Gerekli olan şey, bir elma ile birlikte avokadonun, kürdan veya iğne kullanılarak birkaç delik açılmış bir kağıt torbaya sıkıştırılması ve daha sonra bir saat ile üç gün arasında değişen bir süre boyunca oda sıcaklığında bırakılmasıdır.