Türk kahvesi her zaman vazgeçilmezimiz olsa da en çok tercih ettiğimiz kahve, filtre kahve oluyor. Dünyada da en çok tüketilen kahveler arasında yer alan filtre kahve için Prof. Dr. Canan Karatay'dan yine ezber bozan bir açıklama geldi. Kahve hazırlarken risklerini de sıralayan Karatay, kağıt filtrelerin kimyasallar içerdiğini belirtti. Bunun sıcak suyla temas etmesi ve beraber tüketilmesi durumunda ciddi sağlık sorunlarıyla karşılaşılabileceğinin altını çizdi.

FİLTRE KAHVE İÇENLER DİKKAT!

Günümüzün en çok tüketilen ve popüler içeceklerinden olan kahve bu kadar sevilmesine rağmen neden sağlığımızı tehdit ediyor? Canan Karatay, kahve yapımına dikkat çekerek filtre kahvenin risklerinden bahsetti. Filtre kahve yerine Türk kahvesinin içilmesi gerektiğini belirten Canan Karatay, Türk kahvesinin metabolizmayı hızlandırdığını ifade ederek sağlık açısından daha faydalı olduğunu söyledi.

"HER KAHVE AYNI DEĞİLDİR"

Karatay, filtre kahvenin yapılışına dair uyarılarda bulundu.

"Her kahve aynı değil" diyen Canan Karatay, "Türk kahvesinin hazırlanma şekli çok önemlidir. İçinde bulunan kafein de bizi uyarır. Sabah kalktığımızda bir Türk kahvesi içmek ben "çatma kahve" diyorum. Türk kahvesini koyup üstüne sıcak su ekliyorum. Dışarıda satılan eriyen kahveler çok tehlikelidir, onlar kimyasal doludur. Kimyasalları sıcak olarak vücuda sokuyoruz." ifadelerini kullandı. 

Kahvede kullanılan süt tozunun da zararlı olduğunu belirten Karatay, "Kendimiz filtre kahve yapabiliriz. Yalnız filtre kahvenin, filtresi kağıtsa çok tehlikelidir. O kağıtlardaki bromür ve kimyasallar sıcak su içinden geçtiği zaman vücuda da geçer. En tehlikeli zehirlerden biridir" dedi.