Doğanın mucizevi besini olarak bilinen bakla, protein ve lif açısından zengin yapısıyla sağlığı içten bir koruma sağlar. Kalp sağlığını destekleyen, sindirim sistemini düzenleyen ve enerji dengesini koruyan bu besin, içerdiği vitamin ve minerallerle hücrelerinize canlılık kazandırır. Geleneksel beslenmenin unutulmaz bir parçası olan bakla, günümüzde yeniden sofralarda yerini alıyor. Peki, baklanın sağlığa faydaları nelerdir?

YORGUNLUĞA İYİ GELİYOR

Köklerinden dolayı yorgunluğa iyi gelen bakla, direnç kaynağı sağlıyor. Her lokmada canlılık, denge ve sessiz bir koruyucu görevi sunuyor. Uzun yaşamak isteyenler bu besinden vazgeçemiyor. 

KEMİK VE KAS SAĞLIĞINI KORUYOR

Kemik ve kas sağlığına katkı sağlar. Demir ihtiyacının yüzde 38'ini potasyumun ise yüzde 26'sını karşılıyor. Kansızlık için büyük destek sağlıyor.

SİNİR SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR

B vitamini açısından oldukça zengin bir besin olan bakla, sinir sistemini güçlendiriyor. Hafızayı olumlu yönde etkiliyor ve sinir sistemini dengede sağlıyor.

Lif açısından zengin olduğu için de diyet yapanların listesinden eksik etmediği besinlerden biri. Dengeli bir diyetin vazgeçilmez parçaları arasında. 

HÜCRELERİ ONARIYOR

Vücudu dışarıdan gelebilecek zararlara karşı koruyor ve hücre yenilemesi sağlıyor. Düzenli tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendiriyor.


Ayrıca, kalp sağlığı riskini azaltıyor, kan şekerini dengeliyor ve hamilelikte kırmızı kan hücrelerinin üretimini destekliyor.