Silifke'nin Bulgar Bozoğlan Yaylası'ndan kamyonetine yüklediği karla pazara gelen Muzaffer Beslenti, bu geleneksel lezzeti 20 yıldır yaşatmaya devam ediyor. Kar, poşetler halinde 20 TL'den satılırken üzerine pekmez ya da çeşitli meyve şurupları eklenerek hazırlanan 'karsambaç' bardakları ise 25 TL'den alıcı buluyor.

TURİSTLERDEN DE YOĞUN İLGİ

Beslenti, "Bu gelenek, yazın kavurucu sıcağında doğal ve sağlıklı bir serinlik arayanların vazgeçilmezi. Hem yerli halk hem de tatilciler büyük ilgi gösteriyor" diyerek karsambaç kültürünün sadece serinletmekle kalmadığını, aynı zamanda geçmişe dair tatlı bir hatıra sunduğunu belirtiyor.

Yerli halk kadar yabancı turistler de bu geleneksel lezzeti keşfetmek için pazarlara uğruyor. Özellikle Toroslar'ın doğal kaynaklarından gelen karla hazırlanan karsambaç, doğal içeriği ve ferahlatıcı etkisiyle turistlerin de gözdesi oldu...