Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında gerçekleşen ve sonrasında tatsız olayların yaşandığı Süper Lig maçının ardından gözaltına alınan ve daha sonra tutuklanan beş taraftardan kalan son ikisi, yapılan itirazların kabul edilmesiyle serbest bırakıldı. Böylelikle, olayla ilgili tutuklu taraftar kalmamış oldu.
Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Kemal Ertürk, yaşananların adaletin bir göstergesi olduğunu belirterek, taraftarların özgürlüğüne kavuşmasının önemini vurguladı.
17 Mart Pazar günü Papara Park Stadyumu'nda oynanan ve Fenerbahçe'nin 3-2 galip geldiği mücadelenin ardından, maç sonucu kutlamaları sırasında meydana gelen olaylar futbol gündemine damga vurdu. Sahaya giren bazı bordo-mavili taraftarlar, güvenlik güçlerinin ve özel güvenlik ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Bu olaylar neticesinde Fenerbahçe kafilesi, stadyumdan ayrılmak için yaklaşık üç saat beklemek zorunda kaldı.
Polis ekiplerinin yaptığı detaylı inceleme sonucu 13 şüpheli gözaltına alındı ve adliyeye sevk edildi. İlk duruşmada, aralarında sahaya ilk giren ve Fenerbahçe'nin kalecisi Livakovic'e saldırı teşebbüsünde bulunan şüpheliler de dahil olmak üzere beş kişi tutuklanırken, diğer sekiz şüpheli adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.
SAĞLIK SEBEBİYLE İTİRAZ
Şüphelilerin avukatları, tutuklama kararının orantısız olduğunu savunarak, geçtiğimiz ay Trabzon 4. Asliye Ceza Hakimliği'ne itiraz etti. İlk itirazın reddedilmesinin ardından, Mahmut H.K.'nın avukatının sağlık gerekçesiyle yaptığı itiraz kabul edilmiş ve müvekkili serbest bırakılmıştı. Daha sonraki itirazlarla birlikte, Hasan Ç. ve Kadir O. adli kontrol şartıyla tahliye edilmişti.
TUTUKLU TARAFTAR KALMADI
Son olarak, Oğuzhan B. ve Engin T.'nin avukatlarının başvurusu üzerine yapılan değerlendirme sonucunda her iki taraftar da serbest bırakıldı. Bu kararlarla birlikte, maç sonrası yaşanan olaylara karıştığı gerekçesiyle tutuklanan taraftarların hepsi, sürecin sonunda serbest kalmış oldu.
"ADALET GEÇ DE OLSA YERİNİ BULDU"
Cezaevinde tutuklu bulunan Engin T. ve Oğuzhan B'nin de serbest kaldığını duyuran Trabzonspor Kulübü'nün avukatı, şu açıklamayı yaptı:
17 Mart 2024 tarihinde Fenerbahçe ile oynadığımız karşılaşmanın ardından tutuklanan ve haftalardır hukuka aykırı bir şekilde tutuklu bulunan son iki taraftarımızın da tahliye edilmesiyle adalet geç de olsa yerini bulmuştur.
Taraftarlarımızın yeniden özgürlüklerine kavuşması, adaletin tecellisi adına önemli bir adımdır.
Bu vesile ile taraftarlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletir; kanun önünde eşitlik ilkeleri gereği, sürecin her anının takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz.
Av. Kemal Ertürk
Trabzonspor Genel Sekreteri