İngiltere'nin Suffolk bölgesinde yaşayan ödüllü yemek yazarı Nicola Miller, ülkesinin Bury St Edmunds şehrindeki bir kafede karşılaştığı 'Churchill' adlı serinletici içeceğin kökenini bulmak üzere oldukça derin bir araştırmaya girişti. Miller, ismini İngiliz başbakanından alan içeceğin kökeninin aslında İzmir olduğunu keşfetti...

İçeceğin çıkış noktasını araştırmaya koyulan Miller, Türkiye'de 'Çörçil' olarak adlandırıldığını ve İzmir'de bir yerel kafede ortaya çıktığını öğrendi. SuffolkNews'in haberine göre İzmir Ticaret Odası'ndan Sıla Özsümer, bu içeceğin orijinal tarifinin soda, limon suyu ve tuz karışımından oluştuğunu belirtti.

İZMİR'İ DERİNLEMESİNE İNCELEDİ

Miller, ülkesinde 'Wilcrofts' adlı kafede bu içeceği üç farklı şekilde denediğini ve ilk siparişinde içeceğin bal eklenerek servis edildiğini, bunun İzmir'deki geleneksel tariften farklı olduğunu fark etti. İkinci siparişinde ise balın ayrı olarak sunulduğunu ve bu deneyimin tat alma duyularını canlandırdığını ifade etti.

Araştırması sırasında Miller, Türk mutfağına dair kitaplar, İzmir'in büyük bir haritası ve kafelerden aldığı notlar arasında çalışmalar yaptı. Neticede Miller, uzun araştırmaları sonucunda 'Churchill'in İzmir'deki bir kafeden çıktığına kanaat getirdi ancak hangi kafeden olduğunu bulamadı. Churchill olarak adlandırılmasının sebebinin ise kafenin sahibinin lakabı olmasıyla ilişkilendirildiğini notlarına ekledi...