Kadınlar Euroleague’deki temsilcilerimizden Çimsa ÇBK Mersin’in, Bourges’i yenerek adını üst üste 3. kez Final Four’a yazdırdığı maçta çıkan olaylar ve sonrasında yaşananlar karşılaşmaya damga vurdu.
Maçın ilk yarısında mücadeleyi Başkan Serdar Çevirgen ile birlikte saha kenarında izleyen Türk taraftarlarından biri itirazları nedeniyle hakemler tarafından saha dışına çıkarılmak istendi.
2014 Dünya Basketbol Şampiyonası, futboldaki Fenerbahçe-Sevilla ve Galatasaray-Real Madrid maçlarında da benzer olayların kahramanları olan İspanyol polisinin sert tavrına ve Türkler’in her zaman olay çıkarttığını hakaret edercesine yüksek sesle dillendirmesine tepki gösteren Çimsa ÇBK Mersin Başkanı Çevirgen ile güvenlik görevlileri arasında tartışma yaşandı.
FIBA Avrupa Başkanı Jorge Garbojosa da polisin tavrından sonra başkan Çevirgen’i maçın kalan bölümünü takip etmek için protokole davet etti.
TACİZE DEVAM ETTİLER
Ancak güvenlik görevlileri İspanyol Garbojosa’nın davetine rağmen, ÇBK Başkanı’nın protolde de oturamayacağını söyleyerek tacize devam etti.
Durumu anlamak için koridora çıktığında İspanyol polislerin saldırısına uğrayan Çevirgen, yaşanan arbede sonrasında göz altına alındı.
Büyükelçilik, TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu ve FIBA yetkililerinin de olaya müdahil olmasının ardından Çevirgen para cezası ile serbest bırakıldı.
İspanyol basını olaylar sonrası Çimsa ÇBK Mersin ve başkan Serdar Çevirgen’i hedef alan haberleri manşetlerine taşıdı. İspanyol polisinin sert tavrı karşısında Türk yetkililerini suçlayan haberler kamuoyuna servis edildi.
Olayın ardından sabah saatlerinde başkan Serdar Çevirgen, mahkemeye çıkarıldı. Hakkında yapılan adli işlemlerin ardından para cezası verilen Çevirgen İspanyol polisinden şikayetçi oldu.