Günümüzde pek çok kadın, şıklığı ve rahatlığı bir arada sunan külotlu çorapları günlük yaşamlarında sıkça tercih ediyor. Fakat, bu çorapların kısa sürede yıpranması, kaçması ve deforme olması kadınların korkulu rüyası. Tam da bu noktada yeni bir yöntem olarak öne çıkan "ıslatma ve buzdolabında bekletme" tekniği çorapların dayanıklılığını artırmak amacıyla etkili yöntemlerden biri.

Bu yöntemin temel mantığı, çorabın liflerinin su ile ıslatılması ve ardından buzdolabında bekletilmesidir. Islak çoraplar, buzdolabında belirli bir süre bekletildiğinde, liflerinin daha iyi şekil almasına ve elastikiyetinin artmasına yardımcı olur. Bu işlem, çorabın giyildiğinde daha konforlu olmasını ve daha az deformasyona uğramasını sağlar. Özellikle yeni alınan çorapların bu şekilde hazırlanması, onların kullanım ömrünü uzatıyor.

Yöntemin ilk aşaması ıslatmaktan geçiyor. Naylon ve elastan karışımı liflerden üretilen çoraplar, bu yöntemden daha fazla fayda sağlamakta. Buzdolabında bekletilen ıslak çoraplar, soğuk ortamda liflerin daha iyi bir yapı kazanmasını neden olur. Böylece, çoraplar giyildiğinde daha az çekme ve deformasyon riski taşır.

Fakat bu yöntem her çorap türünde aynı etkiyi göstermiyor.

NASIL UYGULANIR?

Yeni alınan çorabı suda bir süre ıslatın. Daha sonra çorabı bir saklama poşetinin içerisine koyup 1 gece buzdolabın soğutucu kısmında bekletin.