ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Rus savaş uçaklarının güdümlü füze destroyeri Donald Cook´a tehlikeli bir şekilde yaklaştığını bildirdi.
Açıklamada, Rus Su-24 savaş uçaklarının destroyere yaklaşarak suda dalgalar oluşturduğu ifade edildi. Ka-27 savaş helikopterlerinin ise destroyer üzerinde 7 tur attığı kaydedildi.
CBS News´a konuşan bir yetkili ise, Rus uçaklarının dün akşam ABD Donanması´na ait gemiye uluslararası sularda iki kere yaklaşarak saldırı manevraları yaptığını kaydetti.
Yetkili, 10 Nisan´da aynı şekilde bir yakınlaşma tespit edildiğini ancak o günkü olayın daha kabul edilebilir bir mesafede gerçekleştiğini kaydetti.,
DHA
Karadeniz’de Rusya ve ABD arasında tehlikeli restleşme
Rus savaş uçaklarıyla ABD´ye ait savaş gemilerinin Karadeniz´de tehlikeli restleşmeye girdikleri bildirildi.