AKP Akçakoca Kadın Kolları Başkanı Meral Küçük Çalışkan, KOSGEB Düzce İl Müdürlüğü bünyesinde göreve getirildi. Çalışkan’la birlikte AKP İlçe Kadın Kolları Yönetimi’nde bulunan Songül Yener’in eşi Kenan Yener de KOSGEB İl Müdürlüğü’nde çalışmaya başladı.

GEMİ AZIYA ALDILAR

MHP Düzce İl Başkanı Ümit Yılmaz, Çalışkan’ın ve Yener’in Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nda (KOSGEB) memur olarak işe başlatıldığını belirterek, “AKP ile teşrik-i mesaisi olduğu için bir takım insanların doğrudan memur kabul edilmesi siyasi ahlaksızlıktır” dedi. AKP’nin son dönemlerdeki en büyük icraatının AKP Akçakoca Kadın Kolları Başkanı’nın memur yapılması olduğunu söyleyen Yılmaz, “Bu milletin milyonlarca evladı sınavlarla hak elde edip memur dahi olamazken, eğitimli insanlar sokakta boş dolaşırken AKP ile teşriki mesaisi olduğu için bir takım insanların doğrudan memur kabul edilmesi, kamuoyu bunu çok iyi değerlendirecektir. Buna kim sebep olduysa bunun yapılması siyasi ahlaksızlıktır. Artık gemi azıya almışlar istedikleri gibi keyfi davranışlar yapıyorlar” dedi.

AKP İl Başkanı Hikmet Keskin ise yazılı bir açıklamada bulunarak göreve yerleştirmeleri savundu. Keskin, Çalışkan’ın memur statüsünden değil taşeron yanında işe başladığının altı çizildi. AKP olarak liyakata önem verdiklerini söyleyen Keskin, Çalışkan’ın AKP’li olduğu için yapılan eleştirileri haksız bulduklarını kaydetti ve şunları söyledi:

“Geçen günlerde KOSGEB bünyesine taşeron kadrodan işe alınan Akçakoca Kadın Kolları İlçe Başkanımız üzerinden partimize yapılan haksız eleştirilerin ilimizdeki uyumun bozulmasını sağlamayacağını belirtmek isterim. Liyakat sahibi herkesin istediği kurum ve kuruluşta göreve başlayacağı gibi hangi siyasi partiden olup olmadığı da liyakat kavramının içinde yer almamaktadır.”

İŞÇİ OLARAK ÇALIŞIYOR

Bir kuruma işçinin AKP’li olması ya da başka bir partiden olmasından dolayı yapılan haksız eleştirilerin gereksiz ve gündemi meşgul etmekten öteye geçmeyeceğini dile getiren Çalışkan KOSGEB bünyesinde alınan işe alımlarında parti olarak dahilleri olmadığını AKP üyesi Meral Çalışkan ve Kenan Yener’in memur olarak atanmadığını söyledi.