En içtenlikli, en gerçekçi dost kitaptır. Olduğu gibi okunur okunduğu gibidir. Düşkırıklığına neden olmaz. Beğenip beğenmemek niteliğini değiştirmez ve bozmaz. Gönderme inceliğinde bulunanların kitaplarını toplum yararını gözeterek okurlarımızın bilgisine sunmayı sürdürüyoruz:
- Ankara Üniversitesi Rektörlüğü’nün birbirini izleyen önemli yayınlarının başında Türk İnkılâp Tarihi Enstitüsü’nün uzun yıllar özenle yayımladığı ATATÜRK YOLU dergisi geliyor. Üniversitenin 70. kuruluş yılı nedeniyle Çiğdem ASLAN ile Mustafa TOKER’in düzenlediği, 612 büyük boy sayfadan oluşan “Karagöz Gazetesi’nin Çizimleriyle I. Dünya Savaşı” adlı albüm kitap büyük bir emeğin ürünü...
Yine Çiğdem ASLAN ile Mustafa TOKER’in hazırladığı “Ali Fuat (Cebesoy) Paşa’nın Moskova Büyükelçiliği Dönemi Yazışmaları” adlı, Ulusal Kurtuluş Savaşı dönemine ışık tutan kitap 16 Ocak 1921’den 19 Temmuz 1921’e kadarki süreyi iki ciltte sergiliyor. Ayrıca Prof. Dr. Kasım KARAKÜTÜK’ün editörlüğünü yaptığı “İkinci Vatan ve Ankara Üniversitesi, 1938-70)”, Prof. Dr. Semih BASKAN’ın yayına hazırladığı “Başkentte Yükselen Güneş Ankara Üniversitesi”, editörü Prof. Dr. Doğan ATILGAN olan “Dünden Bugüne, Bugünden Yarına Rektörlerin Gözünden Ankara Üniversitesi -70 Yıllık Bir Cumhuriyet Çınarı (1946- 2016)” adlı kitaplar ile Prof. Dr. Temuçin F. ERTAN, Öğr. Gör. Kadir UNAT ve Ar. Gör. Çiğdem KILIÇOĞLU’nun yayına hazırladıkları “Genç Akademisyenlerin Gözüyle Tek Adam: Mustafa Kemal Atatürk” adlı kitap değerli kazanımlardır.
Rektörlüğün çalışmalarını duyuran zengin içerikli BÜLTEN’in Ocak 2017, 201. sayısı da yayımlandı.

- İLERİ Yayınları’nın yeni ürünleri:
1- İbrahim CANDAN’ın “1881’den 1938’e Gün Gün ATATÜRK” adlı yaşam çizelgesi kitabı.
2- Dr. Ali ÖZSOY’un “Kemalizm’in İlkeleri: ALTI OK” adlı dolgun içerikli çalışma.
- TARİH KURAM Yayınları’nın yeni ürünleri:
1- Gavin Menzres-Ian Hudson’dan Timurtaş DEMİRTAŞ’ın dilimize çevirdiği “Amerika’yı Kim Keşfetti-Amerika Kıtası’nın Anlatılmayan Tarihi” adlı kitap.
2- Peter Beauclerk-Roger Powell’den Mefkûre BAYATLI’nın dilimize çevirdiği “Hanedanın Piçleri” adlı kitap.
- Yük. Müh. Mehmet Ârif DEMİRER’in “İNÖNÜ’den İkinci Dünya Savaşı” adlı dolgun içerikli, belgesel nitelikli kitap BİLGİ Yayınevi ürünü.
- Avukat Erdem EREN’in “Balkanizasyon, Çözülme ve Matruşka Devletler” adlı kitabı ALİBİ Yayıncılık ürünü.
- Yazar Öner YAĞCI’nın “Kaptan” adlı romanının 5. baskısı ile “Kardelen” adlı romanının 21. baskısı AKILÇELEN Kitaplar’ın yeni yayınları.
- Türkiye’mizin tanınmış yapım kuruluşlarından NUROL’un Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin ÇARMIKLI’nın ortaklıklarının çalışmalarını anlatan “50 Yılda Devriâlem- Nurol’un Dünyası” adlı kitap kendi yayını.
- Emekli yönetici ve öğretmen Hamza KORKMAZ’ın “Duygu ve Görüşler” adlı, şiir ve yazılarından oluşan kitabı SAKÜDER yayını.
- Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cahit KAVCAR için Münevver OĞAN, Dr. Saliha Karagöz GÜZEL ve Araştırma Görevlisi Sedat KARAGÖL’ün hazırladıkları “Öğretmenlikte 50 Yıl 1965-2015, Prof. Dr. Cahit KAVCAR’a Armağan” adlı kitap ANI Yayıncılık’ın ürünü.
- ALİBİ Yayıncılık’ın üç yeni ürünü de Nevin YAZICI’nın “PKK’nın Hakkâri Projesi, 1984-2013”, Emekli Yargıç Alb. Avukat M. Emin DEĞER’in “Bir Cumhuriyet Düşmanının Portresi- Fethullah Gülen’in Derin Misyonu” adlı kitabının 2. baskısı ile Sincer BAŞAT’ın “Öznesini Yitiren Öyküler” adlı, 18 öyküden oluşan kitabı.
- Şair Asım ÖZTÜRK’ ün iki yeni kitabından “Şiirin Diliyle” adlı denemesi İNSANCIL Yayınları’ndan, “Gölge Yükü” adlı şiir kitabı da SARİSSA Yayınları’nın 34. ürünü.
- Dr. Feraye Süner ÇOKGÜRSES’in “Bir Jinekoloğun Gözünden Bacak Arasından Türkiye” adlı kitabı MARTI Yayıncılık’ın ürünü.
- Yazar Abdülkadir GÜLER’ in, eğitimci, siyasetçi M. Kemal YILMAZ’ı anlatan “Hayatı ve Eserleriyle M. Kemal YILMAZ” adlı kitabın 2. baskısı Aydın Gazeteciler Cemiyeti’nin yayını.
- Emekli diplomat ressam Daver DARENDE’nin 30 yazısından oluşan “Sanat Ne Güzel” adlı 11. kitabı, TELGRAFNAME Yayınları’nın ürünü.
- Sanatçı Ferdi TAYFUR’un “Paraşütteki Çocuk” adlı romanı KORA Yayın ürünü.
- Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ufuk Ege UYGUR’un “623 Sayfada REALİZM” adlı kitabı Ufuk Üniversitesi (Ankara) yayını.
- Fatih Mehmet GÜLER’in “Başkan Düşürüldü / Fetö- Pyd’nin Belediye İşgali” adlı kitabı SİYAH BEYAZ Kitap yayını.
- Yük. Müh. Şemsettin ŞAHİN’in “Kur’an’da Nesh ve Değişen Âyetler” adlı çalışması İTALİK Kitaplar yayını.
- İş. Müh. Güner AKCA’nın “SIRATI MÜSTAKİM- Türkler Dinini Kendi Diliyle Yaşayamayan Tek Millettir!” adlı kitabı ALTAYLI Yayınları’nın yeni ve çok ilgi toplayan bir ürünüdür.
- Tahran Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunu ve ODTÜ’de Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları üzerine yüksek lisansına devam eden Sara BAHERİRAD Ortadoğu kadınlarını kapsayan projelere hayat verdikten sonra “Kadın gibi Kadın” adlı kitabı yazmış. DOĞAN NOVUS Yayınları’nın ürünü.
- Hep Kitap TEAS Yayıncılık’ın ürünleri olan “İşte CARAVAGGIO”, “İşte MAGRİTTE”, “İşte GOYA”. Popüler kültürü ve sanatı birbirine bağlanmış, sanat için sanat yapmanın peşinde zaman zaman Batı’da en etkileyici ve ufuk açıcı sanatçılardan kabul edilen üç ismi eserleriyle yeniden anlatılmış.
- AYNI Yayınevi’nin iki ürünü:
1- Çevirisini Bilge Nur GÜNDÜZ’ün yaptığı Kit de WAAL’ın “Benim Adım LEON” dokuz yaşındaki bir çocuğun hayatı ve unutulmaz hikayesi,
2- Çevirisini Özge ONAN’ın yaptığı Annabel ABBS’ın “JOYCE’un Kızı”, edebiyat dünyasının dehası kabul edilen James JOYCE’un kızı Lucia’nın aşk, yaratıcılık ve ihanet üzerine yazılmış romanıdır.