Akdeniz bölgesine özgü olan bu bitki, yüzyıllardır hem mutfaklarda hem de geleneksel tıpta kullanılmıştır. 

Ülkemizin Akdeniz ikliminin etkisi altında bulunan bölgelerinde yaz aylarında yetişen kapari bitkisi, sahip olduğu ekonomik değeri ve kullanım alanlarıyla yöre halkı için önemli bir gelir kaynağı oluşturuyor.

Karaciğer Yağlanmasını Azaltıyor

Kapari bitkisi, karaciğer yağlanmasını azaltmaya yardımcı olurken, içerdiği yüksek kalsiyum ve magnezyum sayesinde diş gelişimine de olumlu katkıda bulunuyor. Sağlık açısından zengin içeriği ile kapari, hem vücut sağlığına fayda sağlıyor hem de önemli bir doğal besin kaynağı olarak öne çıkıyor.

Kapari, kalsiyum ve magnezyum açısından zengin bir bitki olup, kemik ve diş gelişimine önemli katkı sağlar. Ayrıca B12, K, E ve A vitaminleri içeren kapari, karaciğer yağlanmasını önlemeye yardımcı olur. Lif oranı yüksek olduğu için sindirimi de kolaylaştıran bu bitki, vücut sağlığı açısından pek çok fayda sunmaktadır. 

Kobaylarda Anti-alerjik Etki Gösterdi 

Özellikle kalp sağlığı, sindirim sistemi ve cilt sağlığı üzerindeki potansiyel faydaları araştırılmaktadır.

sciencedirect.com'da yer alan araştırmaya göre flavonoidler açısından zengin C. spinosa'nın metanolik ekstraktı, kobaylarda bronkospazma karşı dikkate değer bir anti-alerjik etkinlik gösteriyor.

Kapari meyvelerinin gelişimin tüm aşamalarında ekzokarp yeşiline sahip olduğu ve meyvenin gelişmesiyle birlikte protein içeriğinde azalma olduğu, meyvelerde ise yüksek miktarda toplam fenol, flavonoid ve flavanol içeriğinin sergilendiği belirtiliyor.