Hemen hemen herkes, yumurtaları haşladıktan sonra suyunu dökmeyi tercih ediyor. Ancak yapılan araştırmalar, sağlığımız için oldukça faydalı olabilecek bir sıvının bu şekilde çöpe atıldığını gösteriyor.
Kaynamış yumurta suyunun çok sayıda faydasına dikkat çeken uzmanlar, bu suların neden dökülmemesi gerektiğine açıklık getirerek, kullanılabilecek alanları sıraladı:
ÇİÇEKLERİNİZİN DİBİNE DÖKÜN
Haşlanmış yumurta suyunun içerisinde yer alan kalsiyum bitkiler içinde oldukça faydalı. Sade su yerine bitkilerinize döktüğünüz kaynamış yumurta suyu bitkilerinizi beslemeye yetecektir.

SAÇLARINIZI CANLANDIRIR
Kaynattığınız yumurta suyunu saçlarınıza dökün. Bol miktarda protein içeren yumurta suda kaynatıldığında protein çözülür ve saçlarınız oldukça canlı görünmesine yardımcı olur. Özellikle de kuru saçlar için faydalı bir ilaçtır diyebiliriz. Yumurta suyu ile daha parlak ve ışıltılı saçlara kavuşabilirsiniz.
KİREÇ SORUNUNU ORTADAN KALDIRIYOR
Tencere ve çaydanlığınızdaki kireci yok edebilmek için kaynatılmış yumurta suyunu kullanabilirsiniz. Kabın içerisine yumurta kabuklarını alıp kaynatın. İçerisine de biraz sirke dökün. Kirecin ortadan kalktığını göreceksiniz.
Görüldüğü gibi haşlanmış yumurta suyunun birden çok faydası bulunuyor. Eğer sizlerde haşlanmış yumurtanın suyunu döküyorsanız bu hatadan vazgeçmelisiniz.

KEMİK AĞRILARINA İYİ GELDİĞİ BELİRTİLİYOR
Ayrıca az biliniyor olsa da, yumurta kabukları ve zarları kalsiyum ve mineraller açısından zengindir. Onları suda bekletmek, mineralleri ve kalsiyumu kabuklardan dışarı ve suya bırakır. Bu su güçlü kemiklerin oluşmasına yardımcı olur. Bunun yanında kemik ağrısı, eklem ağrısı ve iltihabın giderilmesine yardımcı olur. Yumurta kabuğu suyunu içerken içerisine 1 dilim limonda sıkabilirsiniz.