Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Evde mantı tarifi ve kalorisi | Kolay ve lezzetli evde mantı nasıl yapılır?
Evde mantı tarifi ve kalorisi | Kolay ve lezzetli evde mantı nasıl yapılır?
Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri de mantıdır. Haberimizde evde mantı tarifi ve kalorisini bulabilirsiniz. İşte tüm püf noktaları ile evde mantı tarifi...
Gurme 18 Nisan 2018 - 14:53

Mantı yapımı zorluğu ile abartılır. Sizlerle paylaştığımız mantı tarifi ile evde kolayca mantı yapabilirsiniz. İşte evde mantı yapımı nasıl olur, mantı kaç kalori sorunanın yanıtları…

EVDE MANTI TARİFİ

Malzemeleri;

3 su bardağı un
1 su bardağı su
1 adet yumurta
1 tutam tuz
1 su bardağı un (Yoğurmak için)

İçi için;

300 gr. kıyma
1 adet kuru soğan – rende
1 yemek kaşığı kuru reyhan
Tuz
Karabiber

Sosu için;

2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Kuru reyhan
Yoğurt
2 diş sarımsak
manti-tarifi-shutterstock

Evde mantı yapımı;

Hamur için olan tüm malzemeleri bir kapta yoğurun. Yaptığınız hamuru 4-5 dakika dinlendirin. Hamuru 2 bezeye bölün. Hamuru ince açın ve küçük kareler olacak şekilde kesin.

İç harç için kıyma, rende soğan, kuru reyhan, tuz ve karabiberi yoğurun.

Kestiğiniz hamurların içerisine iç harcı doldurup mantı şeklinde kapatın.

Derin bir tencereye 10 su bardağı suyu ve tuzu koyup, kaynatın. Hazırladığınız mantıları kaynayan suya atıp 7 – 8 dakika haşlayın.

Yoğurt sos için; sarımsağı ezin ve yoğurtla karıştırın.

Domates sos için; bir sos tenceresinde salça, tereyağı ve zeytinyağını karıştırın. Kuru reyhan ekleyip, kenara alın.

Mantıları servis tabağına alın üzerine yoğurt sos, en üstüne de domates sos koyarak servis edin.