Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi temsil eden ilk kadın milli kürekçimiz Elis Özbay, repesaj mücadelesine çıkmaya hazırlanıyor.
Vaires Sur Marne Nautical'de gerçekleşen yarışlarda tek çifte elemelerinde yer alan milli sporcumuz, 7:57.06'lık derecesiyle serisinde dördüncü sırada yer aldı. Bu sonuçla Elis Özbay, çeyrek finale yükselme şansını repesaj yarışına taşıdı.
Repesaj mücadelesinde, Singapur'dan Saiyidah Aisy Binte Mohamed Rafaee, İran'dan Fatemeh Mojallaltopraghghale ve Cezayir'den Nihed Benchadli ile karşılaşacak olan Elis, ilk iki sıraya girerse çeyrek finale yükselme hakkı kazanacak.
Başarılı sporcu Elis Özbay'ın bu zorlu mücadelesi, Türkiye'nin olimpiyat tarihine geçecek bir başarıya daha imza atma fırsatı sunuyor. Heyecanla beklenen repesaj yarışı, yarın gerçekleşecek.