HERKES maçın yıldızının kim olacağını tartışıyordu derbi öncesi. Belki de uzun bir dönem sonra ilk kez bu kadar denk güçler karşı karşıya gelecekti. Ancak yıldızına güvenen değil, kendine güvenen, daha çok inanan ve daha çok isteyen kazandı.

AYKUT Kocaman’ın taktiği belliydi: “İlk 20 dakikadaki baskıyı gol yemeden atlatırsam oyunu rölantiye alırım, ani ataklarla pozisyon üretirim.”


ANCAK evdeki hesap çarşıya uymadı. İlk dakikadan itibaren öyle bir hücum presle başladı ki Galatasaray, sağlı sollu ataklarla, şutlarla, kornerlerle Fenerbahçe kalesini adeta ablukaya aldı. Fenerbahçe’de ise takımı sakinleştirecek, top tutacak, oyunu yönledirecek bir liderin bulunmadığı gerçeği bir kez daha gözler önüne serildi.


HAMİT’İN direkten dönen şutu golün habercisiydi adeta. Bekir’in kendi kalecisini avlaması ise futbol şanssızlığı.


KAYBEDECEK bir şeyi olmayan Fenerbahçe biraz daha cesaretli oynayınca Hasan Ali ile beraberliği yakaladı. Ancak sarı-lacivertli ekibin iki tecrübeli isminin zincirleme hataları maçı Galatasaray’a kazandırdı. Cristian ceza yayı içinde Selçuk’a indirdi, ardından da Volkan Demirel kendisine fazla güvenmesinin bedelini ödedi. Kötü bir baraj kurdurdu, ezbere hareket etti ve beklemediği yerden golü yediğinde sadece bakışlarıyla topu izledi.


İLK yarının son bölümündeki cılız Fenerbahçe atakları tabelayı değiştirmeye yetmedi. İkinci yarıda Fatih Terim maçı kilitledi, galibiyeti Galatasaray’a getirdi.


BU yenilginin birçok nedeni var elbet. Taktiksel eleştiriler yapılabilir ama ya futbolculara ne demeli? Tecrübeyse tecrübe, kaliteyse kalite. Böyle oynamaya hakları var mı? Volkan gibi bir kaleci, frikik golünde böyle ters ayakla yakalanır mı? Gökhan Gönül gibi Avrupa’nın bile sayılı sağ beklerinden biri, sezonun en kötü performansını sergilemek için G.Saray derbisini mi seçer?


CRİSTİAN’IN oynadığı bölge için yetersiz olduğu dün bir kez daha ortaya çıkmadı mı? Caner Erkin’i dün Eboue ile yaptığı mücadeleler dışında sahada gören var mı? Takım liderliğine soyunan Kuyt, kendi asli görevlerini unutmadı mı? Kaç bindirme yaptı Riera’nın bölgesinden? Mehmet Topal ile Meireles, Melo önünde ise Selçuk bu kadar mı etkisiz kalır?


SONUÇTA Galatasaray, hak ederek kazandı. Bir tebrik de maçın hakemi Halis Özkahya’ya... Derbinin altından başarıyla kalktı, kariyer sınavını tam puanla geçti.