Dünyanın sayılı koku uzmanlarından biri olan, Türkiye'nin ilk ve tek koku eksperi Bihter Türkan Ergül,  Hollywood starları, dünya liderleri, sanat ve siyaset camiasının en çok bilinen yüzleri ve kişiye özel tasarladığı eşsiz kokuları sunacağı TİYRUS’un açılışını yaptı. Açılışı yapan ünlü oryantal Asena, "Erkek erkek gibi kokmalı kadın Gül gibi kokmalı dedi. Türkiye'de sayılı antika parfüm şişesi koleksiyonerlerinden Levent Almaç da eserlerini sergiledi. Asena, "Tasarımcı Bihter Hanım bana bir koku testi yaptı ve koklattı bu benim, beni anlatıyor" dedim. Meğer aynı kokuyu Michelle Obama'da tercih etmiş. İkimiz de aynı parfümü  Chara Tutare kullanıyoruz.



KİŞİYE ÖZEL KOKU

Çiçek, baharat, ve meyve özlerinin birleşimi ile, hiç bir kimyasal madde ve alkol kullanmadan dünya standartların da kişiye özel lüks kalitede kokular tasarlayan Bihter Türkan Ergül, koku uzmanlığında kendi geliştirdiği olmazsa olmazlarını bir araya getiriyor ve kişisel bir analiz testi yapıyor. Bu test ile; hormonel dengeler, tensel salgılar, yaş, cinsiyet, giyim tarzı, yeme içme alışkanlıklarını bir araya getirerek oluşan bu çok farklı kişiye özel kokular en son olarak da, hazırlanan kişinin teninde uygulama yapılarak son rötuşları ile hayat buluyor.



Kişisel analiz testi ile sadece kişinin kendisine özel olarak tasarlanan ve dünyada bir eşi benzeri olmayan bu alkolsüz ve kimyasal içermeyen lüks parfümler 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile TİYRUS markası adı altında kapılarını tüm dünyaya açıyor.

ÇOK SAYIDA YERLİ İSİM VAR

Tiyrus'un Türkiye'de ve Dünyada çalıştığı , ilgi ve itibar gördüğü ünlüler arasında; Michael Obama, Meryl Streep, Kaya Çilingiroğlu, İclal Aydın, Okan Bayülgen, Asena ve Derya Baykal gibi isimler yer alıyor. Tiyrus'un kurucusu, ünlü Türk eskper ve parfümör Bihter Ergül; şimdiye değin yaptığı kişiye özel kokuların dışında, Osmanlı saray koleksiyonları, Burç kokuları , Mevsimsel kokular vb tematik konseptli farklı seriler de hazırlayarak imzasını tüm Türkiye'de beğeni ile duyurmuştu.