Dünyadaki uçuşlar hakkında bilgi veren Flight-Report, Twitter hesabından duyurduğu haberde, Hint Okyanusu'nda bulunan Fransa'ya ait Reunion Adası'nda yaklaşık 1 buçuk yıl önce kaybolan Malezya Havayolları'nın uçağı MH370'e air bir parça bulunduğunu iddia etti.



Çarşamba sabahı bulunan iki metrelik parçanın deniz kabuklarıyla kaplı olduğu belirtilirken, bu parçanın uçağın sağ kanadının bir bölümü olabileceği iddia edildi. Malezya'dan bazı uzmanların, kesin tespit yapmak üzereye adaya gönderildiği açıklandı.



BAŞKA UÇAKLARA AİT OLMA İHTİMALİ DE VAR

Avustralya Yayın Kurumu’nda (ABC) yer alan habere göre, Malezya Ulaştırma Bakanı Liow Tiong Lai, ne tür enkaz bulunursa bulunsun MH370’e ait olup olmadığını kesin olarak teyit etmeleri gerektiğini ve gönderilen ekipin en kısa sürede konuya açıklık getireceğini umduğunu söyledi.

Malezya uçağı 1 yıldır kayıp

Malezya uçağı 1 yıldır kayıp

Reunion Adası’nda bulunan parçanın MH370 dışında, 1996'da düşen Etiyopya Havayolları'na ve 1987 yılında düşen Güney Afrika Havayolları'na ait uçaklara ait olma ihtimalinin de olduğu bilgisi verildi.



NE OLMUŞTU?

8 Mart 2014'te Kuala Lumpur-Pekin seferini yapan MH370 sefer sayılı Malezya uçağı, 227 yolcu ve 12 mürettebatı ile kaybolmuştu. Kaybolduğu tarihten bu yana, uçağa ait en ufak bir somut parçanın bulunamaması nedeniyle, MH370 havacılık tarihinin en gizemli olaylarından biri olarak gösteriliyor.

Kayıp Malezya uçağının izleri bulundu mu

Kayıp Malezya uçağının izleri bulundu mu