Foto: DHA


Trafiğe çıkan araçlar için yolcuların güvenliğinin sağlanması çok önemlidir. Bu nedenle devlet tarafından hazırlanan mevzuatlar gereğince araçların belli bir süre sonra yetkili kurum olan TÜVTÜRK tarafından muayene işlemlerinin yapılması gerekmektedir. Türkiye'de milyonlarca aracın trafikte olduğu düşünüldüğünde TÜVTÜRK İstasyonlarına muayene ettirmek için araçlar geldiğinden yoğunluk oluşmakta ve bu konuda işlemlerin daha düzenli bir şekilde yapılması için randevu sistemi tercih edilmektedir. Bu bakımdan aracını muayene ettirmek isteyen kişilerin araç muayene randevu alma işlemlerini yapması ve Bu doğrultuda randevu saatinde TÜVTÜRK istasyonlarına gitmesi gerekir.

Araç Muayene Randevu Alma İşlemleri Nasıl Yapılır?
Araç muayene randevu alma işlemleri için TÜVTÜRK iletişim numarasını ve ya internet sitesi kullanılabilir. İnternet sitesi üzerinden yapılacak olan seçimler ile birlikte ilk olarak aracın cinsi ve randevu bilgilerinin girilmesinin ardından da uygun olan gün ve saat için randevu tarihinin alınması gerekir. Araç muayene randevu alma işlemleri için belirtilen adımların takip edilmesi yeterli olacaktır. Üstelik TÜVTÜRK resmi internet sitesi üzerinden yapılacak olan araç muayene randevu alma işlemlerinde herhangi bir ücretinin ödenmesine de gerek yoktur. Böylece istediğiniz ve ihtiyaç duyduğunuz anda kolay bir şekilde araç muayene randevu alma işlemlerini sizler de gerçekleştirebilirsiniz.

TÜVTÜRK Araç Muayene Randevu Alma
Araç muayene randevu alma işlemlerinin yanında TÜVTÜRK internet sitesi üzerinden muayene ile ilgili detaylı hizmetler de sunulmaktadır. Araç muayene tarihinin öğrenilmesi, araç muayene tarihi geçen araçlar için ceza bilgilerinin öğrenilmesi gibi detaylı bir şekilde işlem yapabileceğiniz uygulamalardan yararlanarak aracınızın muayenesi ile ilgili tüm bilgileri öğrenebilir ve bu konuda muayene işlemlerinizi çözümleyebilirsiniz. Türkiye'de milyonlarca aracın her yıl girdiği gibi muayene yaptırmayan araçlar da bulunmaktadır. Bu durumda olan araç sahiplerine ceza kesildiği ise unutulmamalıdır.