Meteoroloji'nin günler öncesinden duyurduğu kuvvetli kar yağışı ve şiddetli soğuk bugün etkisini göstermeye başladı. İstanbul'da yoğun kar yağışı yüzünden hava ve deniz ulaşımı durma noktasına geldi. Kara yollarında ise aksamalar meydana geliyor.

İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren yer yer kar ve tipi etkili oluyor. Bakırköy, Bahçelievler ve Zeytinburnu civarında sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı ve tipi ilerleyen saatlerde tüm kentte etkisini arttırdı.



EKİPLER ALARMA GEÇTİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı kar küreme ve tuzlama araçları da, önceden belirlenen ana arterlerde hazır bekletiliyor.

HAVA ULAŞIMI DURDU

THY, İstanbul’da dün akşam saatlerinden itibaren başlayan olumsuz hava koşulları nedeniyle Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan bugün ve yarın için yapılması planlanan iç ve dış hat olmak üzere toplam 88 olan iptal ettiği sefer sayısını, saat 09.30 itibariyle 117’ye çıkardığını duyurdu.

 

THY resmi internet sitesinden yapılan açıklamada İstanbul’da her iki havalimanında yaşanan meteorolojik hadise nedeniyle 17-18 Şubat tarihlerinde bazı seferlerin iptal edildiği belirtilerek, yolculardan seyahatleri öncesinde uçuşları ile ilgili son durumu internet sitesi ve çağrı merkezlerinden kontrol etmeleri istendi.



İSTANBUL'DA VAPUR SEFERLERİNDE AKSAMALAR MEYDANA GELİYOR

Yoğun tipi nedeniyle deniz seferlerinde de aksamalar meydana geliyor. Şehir Hatları’nın tüm vapur seferleri saat 11:00 ile 11:15 arasında durduruldu. İDO'da da bazı seferler iptal edildi.

NE ZAMANA KADAR ETKİLİ OLACAK?
Meteoroloji tarafından yapılan yazılı açıklamada soğuk ve yağışlı havanın Sibirya kökenli olduğu belirtilerek “Yurdumuzun; bugünden itibaren Karadeniz üzerinden gelen Sibirya kökenli çok soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Bugün Güney ve Kıyı Ege ile Van ve Hakkari dışında kalan ülke genelinde yağış bekleniyor. Yağışların; iç bölgelerde karla karışık yağmur ve kar, kıyı kesimlerde yağmur, akşam saatlerinden sonra Batı Karadeniz kıyı kesiminde de kar şeklinde olması tahmin ediliyor” ifadeleri kullanıldı.



“HAVA SICAKLIKLARI 6-10 DERECE AZALACAK”

Meteoroloji, yağışlı sistemin cuma günü yurdu terk edeceğini kaydederek “Yağışlı sistemin; cuma günü doğu bölgelerimizde etkili olduktan sonra yurdumuzu terk edeceği bekleniyor. Hava sıcaklıklarının; Salı gününden itibaren ülkemizin kuzey ve batı kesimlerinde hissedilir derecede (6 ila 10 derece) azalacağı ve mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.