KPSS'de yanlış soru rekoru kıran ÖSYM'nin yetkililerinin nasıl bir açıklama yapacağı merakla bekleniyordu. Beklenen açıklama ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir'den geldi. İşte o açıklama...

ÖSYM, Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) yeni bir skandala daha imza attı.

Coğrafya ve Edebiyat sorularında 10 yanlış olduğu iddiası adli yargıya giderken, sonuçları açıklayan ÖSYM diğer alanlarda 12 soruyu iptal edip 3 sorunun şıkkını değiştirdi.

Coğrafya Öğretmenliği ve Sosyal Bilgiler Öğretmenliği testlerinin sonuçları ise mahkeme kararı verilmediği için açıklanmadı.

Peki, sınavlarda sürekli skandal yaratan ÖSYM’nin başındakiler bu konuda nasıl bir açıklama yapacaklardı. Özür dileyerek istifa edecekler miydi?

“BUNLAR MİNİK HATALAR”

Bu soruların cevabı ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir’den geldi. Sınavların özenle hazırlandığını söyleyen ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir, bir değeri olmayan harf hatası yüzünden bile soruyu iptal edecek kadar hassas olduklarını belirtti.

Soru iptalinin, sınav sürecinin beklenmeyen ancak olağan bir sonucu olduğunu belirtti.

KPSS için 1300 soru hazırlandığını ve bunların arasından 12’sinin iptal edildiğini hatırlatan Demir, “Dünyanın pek çok yerinde sadece bir soru seti hazırlanıyor. Ancak soruların sızdırılması, sınav güvenliğiyle ilgili sıkıntılar nedeniyle ÖSYM’deki bütün işleyişi değiştirdik. Birbirinin yerine geçen, ikame sorular hazırlayarak, son halini matbaada vererek güvenliği sağlıyoruz. Bazılarında minik hatalar olabiliyor” dedi.