Gerek çalışma hayatının başındaki gerek oratasındaki gerekse de sonundaki çalışanların aklını kurcalayan orta soru şudur: "Ne zaman emekli emekli olurum?" Bu konuda yararlanabileceğiz en önemli resmi kaynaklardan biri "Ne zaman emekli olurum" uygulamasıdır. Uygulama SGK tarafından oluşturulmuş olup herkesin kullanımına sunulmuştur. Bu sayede sigortası olanlar online olarak ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinden işlem yapabilir ve emekliliklerine dair tüm detayları öğrenebilirler. Yapılacak işlemler sonrasında emeklilik durumları ile ilgili tüm detayların öğrenilebilir olması kişilerin planlamalarını daha iyi bir şekilde yapmasını sağlamak. Gerek emeklilik gerekse de iş planlamalarını yapmak için sizler de ne zaman emekli olurum uygulamasını kullanabilirsiniz.

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASININ KULLANIMI


Ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinden işlem yapılması için ana sayfada yer alan formun doldurulması gerekmektedir. Formda yer alan bilgiler oldukça detaylı olduğundan sigortalıların ilk olarak hizmet dökümü alması ve hizmet dökümü üzerinden gerekli sigorta bilgilerini temin etmesi yararlı olacaktır. Bu sayede hem güncel bilgiler üzerinden sorgulamalar yapılacak hem de yanlış bilgi girilmesi önlenecektir. Sizler de belirtilen adımları takip ederek ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinden emeklilik sorgulama işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

Online olarak işlem yapma olanağı ile kullanıcılar için büyük kolaylık sağlanmıştır. Önceki yıllarda emeklilik hesaplama gibi işlemlerin emekli adaylarının kendileri tarafından yapılması bu konuda büyük zorluklar yaşatırken aynı zamanda doğru bilgilere ulaşılmasını da çoğu zaman engellemekteydi. Fakat SGK tarafından bu alanda yapılan yenilikler ile birlikte vatandaşların doğru bilgilere ulaşması sağlanmıştır. Üstelik hizmetlerin ücretsiz olarak sunulması, sigortalıların kolay bir şekilde işlemlerinin yapılabilmesinin yanında doğru bilgilere ulaşarak çalışma ve emeklilik konusundaki karar vermesini de sağlamaktadır. Bu açıdan sizler de online olarak ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinden işlem yaparak emeklilik durumunuzu görüntüleyebilirsiniz. Sigortası olan tüm vatandaşlar kolay bir şekilde internet aracılığı ile ne zaman emekli olurum üzerinden işlem yapabilir.