Ön­ce­ki ge­ce...
Mec­li­s’­te, ne­zih (!) otu­rum­lar­dan bi­ri da­ha sü­rü­yor.
Ge­nel Ku­ru­l’­da İç Gü­ven­lik Pa­ke­ti­’nin gö­rüş­me­le­ri sı­ra­sın­da MHP Ko­ca­eli Mil­let­ve­ki­li Lüt­fü Türk­kan söz alı­yor.
“Çö­züm sü­re­ci­” hak­kın­da ko­nu­şur­ken AK­P’­li ve­kil­le­re dö­ne­rek özet­le şun­la­rı söy­lü­yor:
“Yak­la­şık 24 gün­dür bu ya­sa­yı ko­nu­şu­yo­ruz.
(...) Ko­nuş­tuk­la­rı­nız­dan ne siz an­lı­yor­su­nuz ne de kim­se bir şey an­lı­yor, as­la ve ka­ta.
Ko­nu­nun, teh­li­ke­nin far­kın­da ol­ma­dan ko­nu­şu­yor­su­nuz. Üs­te­lik id­di­anız var, di­yor­su­nuz ki top­lu­ma: “Biz te­rö­rü ve te­rö­ris­ti yok et­mek için bu ya­sa­la­rı çı­ka­rı­yo­ruz.” Ya, ada­ma der­ler ki “U­tan­mı­yor mu­su­nuz siz ya?”
Te­rö­ris­tin ba­şıy­la sa­bah ak­şam al tak­ke ver kü­lah be­ra­ber­si­niz. Sa­bah be­ra­ber kah­val­tı edi­yor­su­nuz, ak­şam yor­ga­nı be­ra­ber üs­tü­nü­ze çe­ki­yor­su­nuz, na­sıl ola­cak bu iş? Cum­hur­baş­ka­nı­nız, Baş­ba­ka­nı­nız, MİT Baş­ka­nı­nız, İçiş­le­ri Ba­ka­nı­nız, ala­yı­nız te­rö­ris­tin yor­ga­nı­nın al­tın­da­sı­nız be...”

* * *

Bu söz­ler üze­ri­ne at­mos­fer ge­ri­li­yor, Türk­ka­n’­a si­nir­le­nen AK­P’­li mil­let­ve­kil­le­ri ile MHP’­li­ler ara­sın­da tar­tış­ma çı­kı­yor. İtiş ka­kış da baş­la­yın­ca, TBMM Baş­kan­ve­ki­li Gül­dal Mum­cu sa­at 04.00 sı­ra­la­rın­da otu­ru­ma 1 sa­at ara ve­ri­yor.
Ve­ri­len ara­da da CHP’­li­le­rin ya­tış­tır­ma ça­ba­la­rı­na kar­şın AKP ve MHP’­li mil­let­ve­kil­le­ri­nin ara­la­rın­da­ki itiş­me­ler de­vam edi­yor. Bu sı­ra­da AKP sı­ra­la­rın­dan Türk­ka­n’­a “Al­lah be­la­nı ver­si­n”, “Pis­lik dı­şa­rı­”, “Şe­ref­si­z” gi­bi ha­ka­ret­ler edi­li­yor.
İki otu­ru­ma ka­tıl­ma­ma ce­za­sı ve­ri­len Türk­kan sa­lon­dan çı­ka­rı­lı­yor.

* * *

Ne Türk­ka­n’­ın AK­P’­li­le­re, ne de on­la­rın Türk­ka­n’­a yö­ne­lik ha­ka­ret­le­ri­ni onay­la­mak müm­kün de­ğil.
Ama or­ta­da gö­rü­nen ger­çek var.
Siz, PKK’­nın ba­şı Öca­lan ve onun si­ya­si uzan­tı­sı HDP ile otu­rup, se­çim­ler­de iş­bir­li­ği yap­ma ko­nu­sun­da an­laş­tı­nız mı? An­laş­tı­nız...
İm­za­la­dı­ğı­nız 10 mad­de­lik “A­ta­tür­k’­ün la­ik de­mok­ra­tik Cum­hu­ri­ye­ti­’ni bi­tir­me ma­ni­fes­to­su­nu­” da bir­kaç gün ön­ce açık­la­dı­nız mı? Açık­la­dı­nız!..
Ça­tış­ma­sız­lı­ğın se­çim­le­re ka­dar sür­me­si ko­nu­sun­da  PKK’­dan onay al­dı­nız mı?
Al­dı­nız!..

* * *

Za­ten PKK, Do­ğu ve Gü­ney­do­ğu Ana­do­lu­’da ver­gi da­ire­le­ri­ni, mah­ke­me­le­ri­ni, güm­rü­ğü­nü, po­lis teş­ki­la­tı­nı, ruh­sat ve­re­cek bü­ro­la­rı­nı, “öz­gü­ven­li­k” adı al­tın­da po­lis gü­cü­nü oluş­tur­muş.
Ya­ni fii­li özerk­li­ği baş­lat­mış.
Şim­di de kalk­mış “İç Gü­ven­lik Pa­ke­ti­”ni te­rö­rü ve te­rö­ris­ti yok et­mek için çı­ka­rı­yo­ru­z” di­yor­su­nuz.
Yap­ma­yın, mil­le­ti ço­cuk ye­ri­ne koy­ma­yın!
Bu ma­sa­lı kim din­ler Al­lah aş­kı­na!..

* * *

Siz ma­sal an­lat­ma­yı bı­ra­kın da “Türk Li­ra­sı ni­çin dün­ya­da en hız­lı de­ğer yi­ti­ren pa­ra bi­ri­mi ol­du­” so­ru­su­na sü­rat­le ce­vap ver­me­ye ba­kın!
Al­lah ko­ru­sun eğer TL çök­me­ye de­vam eder­se, or­ta­lık­ta ne HDP-PKK ile im­za­la­dı­ğı­nız an­laş­ma ka­lır, ne de AKP ik­ti­da­rı­nın bas­kı­cı uy­gu­la­ma­la­rı­na ka­fa kal­dı­ran yurt­taş­la­ra kar­şı so­pa ola­rak kul­lan­ma­yı dü­şün­dü­ğü­nüz fa­şi­zan İç Gü­ven­lik Ya­sa­sı!..
O ne­den­le so­pa­la­rı fa­lan bir ya­na bı­ra­kın.
Can si­mi­di ola­rak da PKK’­ya de­ğil, de­mok­ra­si­nin ev­ren­sel ku­ral­la­rı­na ve hu­ku­kun üs­tün­lü­ğü­ne sa­rı­lın...