Taliban güçleri tarafından bu sabah Afganistan’ın başkenti Kabil’de düzenlenen bombalı saldırıda, çok sayıda insanın öldüğü, yaralı sayısının 200’ü geçtiği ifade edildi. ABD Büyükelçiliği ve resmi devlet binalarının yakınlarında bomba yüklü araçla gerçekleştirilen intihar saldırısında, yaralananlar hastanelere kaldırıldı.

Foto: Reuters


Polis patlama bölgesinde geniş güvenlik önlemi aldı. Yetkililer, ölü sayısı hakkında herhangi bir açıklama yapmadı. Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Bölgede geniş çaplı arama başlatıldı.

Foto: Reuters


Bir Taliban Sözcüsü saldırıyı üstlendiklerini açıklarken, grup geçen hafta "bahar harekâtını" başlatacaklarını duyurmuş ve büyük ölçekli saldırılar düzenleyecekleri uyarısında bulunmuştu. Patlamanın sabahki yoğun trafik sırasında savunma bakanlığı ve kışlalara yakın bölgedeki bir meskûn mahalde meydana geldiği bildirildi.

Foto: Reuters


İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Sadık Sadıki, "İlk patlama bir araçtaki intihar saldırganının işiydi. Bir ya da muhtemelen iki bombacı hala direniyor. Olay yerinin etrafı Afgan güvenlik güçleri tarafından çevrildi" dedi.

Taliban NATO ve ABD güçlerinin 2014'te çekilmesinden sonra yeniden güç kazanmaya başladı. Örgüt şu anda ülkenin önemli bir bölümünde hâkim.

BBC