SÖZCÜ EĞİTİM

İsveçli yönetmen Erik Rosenlund , DEHB konusunda farkındalığı artırmak için üzerine düşeni yaparak Falling Letters ( Düşen Harfler) isimli bir animasyon çekmiş.

İsveçli yönetmen Erik Rosenlund'un hazırladığı "Düşen harfler" adlı kısa film, DEHB'li bir öğrencinin hayatında bir günü ve karşılaştığı zorlukları güçlü bir şekilde anlatıyor.


Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB) olan çocukların okul, ev ya da arkadaşlar ile ilgili sorunlar sıktır. Okulda umulanın altında performans gösterirler, dikkatle ilgili sorunları dersleri anlamalarını güçleştirir.

CİNSİYETLER ARASINDA ÇARPICI BİR AÇIKLIK VAR! 

Hastalık Kontrol Merkezi'ne (Centers for Disease Control)göre, 3-17 yaş arası çocukların yüzde 9.5'inde DEHB görülüyor, bu 5.9 milyondan fazla çocuk demek.

Hastalığın yaygınlığına gelince; cinsiyetler arasında çarpıcı bir açıklık var, buna göre kızlarda yüzde 5.4 kişiye teşhis konurken, erkeklerde bu oran 13.5'e çıkıyor. DEHB teşhisi konulan insanlar dikkatsizlik, hiperaktivite ve dürtülerine hakim olamama gibi durumlara meydan okumaya çalışıyor. Bu semptomlar da özellikle küçük yaştaki çocukların okulda başarılı olmasını ve sosyal ilişkiler kurmasını zorlaştırıyor.

 


DEHB'Lİ ÇOCUKLARIN MÜCADELESİNİ ANLATIYOR


Bu nedenle aileler, eğitimciler ve diğer çocukların DEHB'li çocukların ne gibi zorluklarla mücadele ettiklerini anlamaları oldukça önemli. İsveçli yönetmen Erik Rosenlund bu konuda farkındalığı artırmak için üzerine düşeni yaparak Falling Letters ( Düşen Harfler) isimli bir animasyon çekmiş. Filmde DEHB olan meraklı genç bir öğrencinin gününü nasıl geçirdiği anlatılıyor.