Darbe girişimi sonrası yapılan soruşturmalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da dile getirdiği gibi at izi it izine karışmış vaziyette. Bu nedenle mağduriyetlerin arttığı iddiaları üzerine, konuyla ilgili bir şikayet masası bile kuruldu. En son mağduriyet haberi de İskenderun'dan geldi.

İskenderun'da Eğitim-iş sendikasına üye 34 öğretmen geçtiğimiz günlerde açığa alındı. Gerekçe ise 29 Aralık'ta yapılan eyleme katılmak. Ancak öğretmenler eyleme katılmadıklarını ispat ettikleri halde hala görevlerine dönemedi. Bir öğretmen intihar girişiminde bulundu.

EYLEME KATILANLARIN İSİMLERİ İSTENDİ


29 Aralık 2015'te Eğitim Sen, “Savaşa hayır, barış hemen şimdi” adıyla bir eylem yaptı. Aynı gün Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Denetim Başkanlığı valiliklere bir yazı yazarak eyleme katılanların listesini istedi. Yazı, okul müdürlerine ulaştı. İskenderun'da 13 okul müdürü ise 'Tüm eylemlere katılanların' listesi olarak anlayıp, 29 Aralık eylemine katılmayanların isimlerini de gönderdi. Bunun üzerine Eğitim-İş Sendikası'na bağlı 34 kişi geçtiğimiz günlerde görevinden alındı.

yazi

13 OKUL MÜDÜRÜ HATA YAPTI


Konuyla ilgili sozcu.com.tr'ye bilgi veren Eğitim-İş İskenderun Şube Başkanı Hasan Kuş, İskenderun'da 110 okul müdüründen sadece 13 tanesinin bu hatayı yaptığını belirterek, “İl ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine yazı yazarak, bu eyleme katılmadığımızı belirttik. Onlardan da eyleme katılmadığımıza dair yazılarımızı aldık. Yazımızı Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu, Bakan Yardımcısı, İnsan Kaynakları Müdürü dahil birçok kişiyle paylaştık. Hepsi şifahen özür diliyor. Ancak açığa alma sürüyor” diye konuştu.

Üyelerinden bir tanesinin şehit abisi olduğunu, köyüne gidemediğini, bir tane üyelerinin de intihar teşebbüsünde bulunduğunu anlatan Kuş, “Hata yaptıklarını kabul ediyorlar, defalarca özür diliyor ancak kimse görevine geri dönmüş değil” dedi.