Haberde Panama'da offshore hesapları olan iş adamlarının vergi kaçırmak için kullandıkları yöntemlerden bahsediliyor ve bu ülkelerdeki paraların 'varlık barışı' adı altında nasıl Türkiye'ye cezasız sokulabileceğini anlatıyordu.

Haberde iktidara yakınlığıyla bilinen ve Panama'da hesabı olduğu ortaya çıkan iş adamlarınada değinilmekteydi.

DURUŞMA OLMADAN KARAR VERİLİYOR


İnternet ortamındaki bir içerik nedeniyle kişilik hakkının ihlal edildiğini iddia eden gerçek veya tüzel kişiler ile kurum ve kuruluşlar, içerik sağlayıcısına, içerik sağlayıcısına ulaşamamaları halinde ise yer sağlayıcısına başvurarak uyarı yöntemi ile içeriğin yayından çıkarılmasını isteyebileceği gibi, doğrudan Sulh Ceza Hakimliğine başvurarak içeriğe erişimin engellenmesini de isteyebilir.

Kişilik hakkı ihlal edilen kişinin talebi, içerik ve/veya yer sağlayıcısı tarafından en geç yirmi dört saat içinde cevaplandırılmaktadır. Bu nedenle, içerik ve yer sağlayıcılarına yapılan başvuruların sonuçsuz kalması halinde kişilik haklarınızın ihlal edildiği gerekçesiyle en yakın Sulh Ceza Hakimliğine başvurarak, 5651 sayılı Kanun uyarınca, dilekçenizde belirteceğiniz URL/Alan Adı/IP adresine/adreslerine erişimin engellenmesini talep edilmesi gerekiyor.

Sulh Ceza Hakimliği, 5651 sayılı yasanın 9. maddesi kapsamında yapılan başvuruyu en geç yirmi dört saat içinde duruşma yapmaksızın karara bağlıyor. Hakimlik, kişílik hakkı ihlalini tespit etmesi halinde, ihlale konu içeriğin URL/Alan Adı/IP adresine erişimin engellenmesi kararı veriyor.