Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör saldırısının gerçekleştiği Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde hayatını kaybedenler için oluşturulan 'anma standı' önünde ellerini açarak dua etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, patlama noktalarından birinde incelemelerde bulundu; yetkililerden bilgi aldı.

 

Kilis'e gitmek üzere Atatürk Havalimanı'na saat 18.00 sıralarında gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Haziran'da terör saldırılarının gerçekleştiği dış hatlar terminalinde incelemelerde bulundu.

Ziyaret sırasında Erdoğan'a İçişleri Bakanı Efkan Ala, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile diğer ilgililer eşlik etti.

Başlıksız-1

Hayatını kaybedenler için oluşturulan 'anma standı'na uğrayan Erdoğan ve beraberindekiler, burada ellerini açarak terör kurbanları için dua etti. Duanın ardından da kameralara dönerek, "Başımız sağ olsun" dedi.

YETKİLİLERDEN BİLGİ ALDI

Daha sonra patlama noktalarından birinde incelemelerde bulunan Erdoğan, burada havalimanı yetkililerinden bilgi aldı. Erdoğan'ı bilgilendirenler arasında THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, TAV Havalimanları Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, TAV CEO'su Sani Şener ve Mülki İdare Amiri Mehmet Ali Ulutaş yer aldı.

TURİSTLER İLGİ GÖSTERDİ

Bir süre terminal içinde gezen Erdoğan'a yolcular ve personel ilgi gösterdi. Erdoğan kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen turistleri geri çevirmedi. Turistlerin çocuklarını seven Erdoğan, onlara birer oyuncak hediye etti.

TAKSİ DURAĞINI ZİYARET ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kilis’e ziyareti öncesinde terör saldırılarının meydana geldiği 3 ayrı noktada incelemelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Atatürk Havalimanı’nın taksi durağını ziyaret etti. Burada patlamada hayatını kaybeden taksiciler için başsağlığı dileklerini ileten Erdoğan, olayda yaralanan bir taksiciyle de sohbet etti. Taksicilere sigarayı bırakmaları konusunda tavsiyelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, taksicilerin olayın ardından sosyal medyada yer alan ‘fahiş fiyat’ iddialarına yönelik dert yanmaları üzerine “Sosyal medya böyle çılgın bir şey. Ben sosyal medyaya karşıyım” diye konuştu.

ZİYARET 20 DAKİKA SÜRDÜ

Erdoğan'ın Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ndeki incelemesi yaklaşık 20 dakika sürdü. Erdoğan, dış hatlar terminalinden ayrılırken basın mensuplarına dönerek "Tekrar başımız sağ olsun, geçmiş olsun" dedi. Buradan Devlet Konukevi'ne geçen Erdoğan, Kilis'e özel 'TC-ANA' uçağıyla Kilis'e gitti.

DHA-İHA