AK PARTİ Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen, darbeci generali öldürdükten sonra şehit edilen Piyade Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir'in adına Bor İlçesi'ne bağlı Çukurkuyu Beldesi'nde 12 derslik ortaokul ve spor salonu yapılacağını, ailenin hiçbir yardımı kabul etmediğini söyledi.
Çukurkuyu'da yaşayan şehit Ömer Halisdemir'in ailesinin hiçbir yardımı kabul etmediğini ifade eden Milletvekili Erdoğan Özegen, "Anadolu'nun bağrında yiğit bir evlat yetiştiren ve hiçbir yardımı kabul etmeyen, sadece kahramanımız Ömer Halisdemir'in hatırasının yaşatılmasını isteyen şehidimizin çok kıymetli ailesinin isteğini devletimiz ve milletimiz her fırsatta yerine getirmeye çalışıyor ve çalışacak" diye konuştu.
Ailenin isteğinin çok yakında gerçekleşeceğini ifade eden Özegen, şöyle devam etti:
"Şehidimiz için ne yapılsa azdır bunun farkındayız. Ülkemizin birçok yerinde ismi ve hatırası yaşatılıyor ve yaşatılmaya da devam edilecek. Değerli ailemizin isteği üzerine Çukurkuyu Kasabamıza nice Ömer Halisdemir'ler yetişmesi için Milli Eğitim Bakanlığımız 12 derslikli ortaokul ve spor salonunu onayladı. Yapımını en kısa sürede tamamlamayı planlıyoruz. Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından Niğde'de yapımı devam eden gençlik merkezimize de Şehit Ömer Halisdemir'in isminin verilmesi kararlaştırılmıştır. Şehidimizin değerli ailesine ve tüm milletimize armağan ediyoruz."

DHA