Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın 15 Temmuz darbe girişimi sonrası tanık sıfatıyla verdiği ifadenin ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Akar'ın ifadesine göre onu Tuğgeneral Hakan Evrim, Fethullah Gülen'le görüştürmek istemiş.

Tümgeneral Mehmet Dişli 16 Temmuz sabahı Hulusi Akar ile birlikte Başbakanlık binasına gelmişti. Tümgeneral Mehmet Dişli 16 Temmuz sabahı Hulusi Akar ile birlikte Başbakanlık binasına gelmişti.


AKP Genel Başkanı Şaban Dişli'nin de kardeşi olan yakın çalışma arkadaşı darbeci Tümgeneral Mehmet Dişli ise Akar'a  "Herkesi alacağız. Artık Yola çıktık dönüş yok" diye tehdit etmiş. Akar da ona 'Benim böyle işlerin içerisinde olanlarla işim olmaz. Siz kimsiniz' diye tepki göstermiş.

İşte Akar'ın ifadesinden çarpıcı bölümler "Darbecilere 'Ölüm kalım olmadan bitirin' dedim, ama ikna edemedim. Onlara 'Bataklığa batıyorsunuz' dedim. Dişli'ye Hiddetle 'Ne diyorsun ulan sen, ne operasyonu sen manyak mısın sakın ha yapmayın' şeklinde bağırdım.

Orgeneral Akar ayrıca şunları anlattı: "Benim seninle, böyle işlerle, olanlarla hiçbir işim olamaz, siz kimsiniz dedim. Bu girişimin başarısız olacağını hiddetle anlatıyordum. Cezasını çekeceklerini, hiç olmazsa bir erkeklik  gösterip bu işi sonlandırmalarını söyledim, fakat ikna edemedim.  Komutanım, bu iş bitti, herkes yola çıktı anlamında şeyler söylüyordu."

FOTO:SÖZCü/ANKARA FOTO:SÖZCü/ANKARA

İŞTE O TUĞGENERAL


Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile ABD’de bulunan Fetullah Gülen’i telefonla görüştürmek isteyen ve önceki gün tutuklanan 4. Ana Jet Akıncı Üs Komutanı Tuğgeneral Hakan Evrim, ifadesinde darbe girişimine katıldığı iddialarını reddetmiş ve "50 - 60 kişilik bir grup geldi. 'Bize silah, yakıt, teçhizat lazım' dediler. Direnemedim. İhtiyaçlarını karşılama talimatı verdim" demişti.