Yeni bir Merkür retrosu süreci başlıyor. Bu sefer Merkür, Oğlak burcunda geri hareket edecek; 19 Aralık’ta  duraklamaya başlayacak ve 21 Aralık’ta geri hareketine başlayacak. Bu süreç 10 Ocak'a kadar devam edecek. İşte Merkür retrosunda dikkat etmeniz gereken konular…

Aman dikkat!


Her türlü bilgi, iletişim ve anlaşma Merkür’den sorulur. Dünya üzerindeki tüm iletişim ağları, konuşma, bilgi ve bu bilginin yayılması bu gezegenin kontrolündedir. Merkür dört ayda bir geri hareket eder; aslında bu tam olarak geri hareket değildir. Sadece hızı düşer. Geri gittiği dönemde ise şu konulara dikkat edilmesi gerekir. İletişimde sorun yaratır, hayatınıza uzun süre kalıcı olmayacak kişileri sokar, para hesaplarında yanlışlıklar çıkartır, elektronik aletlerinizi bozar ve sizi sinir eder. Merkür geri giderken sözleşmelerinizi bozar. İşyerlerinde bilgisayarları çökertebilir, evinizde dijital eşyaları bozabilir. Merkür geri giderken elinizde kalan işlerinizi tamamlayın ama yeni bir işe başlamayın. Evlenmek, ev almak- satmak için uygun bir süreç değil. Seyahatlerde bilet ve bavullarınız kaybolabilir. Araçlarıyla uzun yola çıkacak olanların dikkat etmelerinde yarar var.

10 Ocak ertelemeleri gündemde


Eğer ki 1-2 hafta öncesinden başlayan işleriniz varsa retro sizi etkilemez. Diyelim ki ev alacaksınız. Eğer kaporayı bu hafta hallettiyseniz sıkıntı yok! Kime mail, sms, whatsapp yazdığınıza dikkat edin. İnternet üzerinden yapacağınız alışverişlerde yanlış ürünler gelebilir.

dincere

Şirket açmayın, bekleyin 10 Ocak’tan sonra açarsınız şirketinizi. Evlenmek ve ortaklık kurmak için pek de uygun bir süreç değildir, evlilik tarihinizi ve şirket kurma tarihini 10 Ocak ve sonrasına bırakmakta yarar var.

Merkür bu sefer Oğlak burcunda geri gidecek


Özellikle odaklandığınız, uzun vadeli bir şekilde planladığınız konuların üstünden yeniden geçmeniz gerektiğine işaret etmekte. Zaman yönetimi konusunda problemlerle karşılaşabilirsiniz. Özellikle iş ve kariyer konularında aksaklıklar olmasını bekleyebiliriz. CV’lerinizi hazırlarken dikkat edin, doğru doldurun. Başvuru yaparken de iki defa kontrol ederek yapın, arzu ettiğiniz yerlere mi gidiyor gerçekten başvurularınız? Özellikle iş hayatında planlar, kararlar inanılmaz değişkenlik gösterir.


shutterstock_379612537

Tarihi konularda hatalar yapılabilir.  Özellikle resmi evraklara tarih atarken ekstra dikkat kesilin. İş hayatında uygulamada var olan hataları bulmak, düzeltmek,  yoluna koymak için de harika bir dönemdir. Özellikle iş hayatında parasal konularda sabit fikirli olmakta kaçınmak yerinde olacaktır bu süreçte. Oldukça gerçekçi, pragmatik bir düşünce sistemine sahip olacağız. Keyifli bir Merkür retro süreci dilerim.