Da­ha ge­çen haf­ta yaz­dı­ğım Yar­gı­tay 14. Ce­za Da­ire­si Baş­ka­nı­’nın te­ca­vüz­cü­sü ile ev­len­di­ri­len ço­cuk­la­ra da­ir an­lat­tık­la­rı ye­te­rin­ce kor­kunç de­ğil­miş gi­bi, bir re­zil ka­rar da Ana­ya­sa Mah­ke­me­si­’n­den gel­di.
Hi­ka­ye uzun, ay­rın­tı­la­ra gi­re­cek de­ği­lim, ama öze­ti şu : Ana­ya­sa Mah­ke­me­si Baf­ra­’da bir ye­rel mah­ke­me­nin ka­ra­rı­nı de­ğer­len­di­rir­ken ““15 ya­şı­nı ta­mam­la­ma­mış her ço­cu­ğa kar­şı ger­çek­leş­ti­ri­len her tür­lü cin­sel dav­ra­nı­şın cin­sel is­tis­mar sa­yı­la­ca­ğı­na­” iliş­kin hük­mü ip­tal et­ti.
Bu şu de­mek;
- 15 yaş üs­tü ço­cuk­la­ra mu­sal­lat olan ruh has­ta­la­rı ar­tık ya­sa kar­şı­sın­da da­ha güç­lü. Bu ye­ni dü­zen­le­mey­le ce­za­lar 16 yıl­dan 8 yı­la ka­dar in­miş ol­du !
- Tür­ki­ye­’de za­ten çok de­rin bir ço­cuk ge­lin so­ru­nu var. 3 bu­çuk mil­yon ço­cuk, ba­ba­sı ya­şın­da adam­lar­la ger­de­ğe gi­ri­yor. Bu ye­ni ya­say­la bu sa­yı da­ha da ar­ta­cak.
- Yar­gı­ta­y’­ın biz­zat açık­la­dı­ğı ve­ri­le­re gö­re bu ül­ke­de 3000 ço­cuk te­ca­vüz­cü­süy­le ev­len­di­ril­miş ! Böy­le­ce o sa­pık­lar ha­pis­ten kur­tul­muş, za­val­lı kız­lar da bir ömür bo­yu o iğ­renç yüz­le­ri gör­me­ye mah­kum edil­miş. Bu ya­say­la bu kor­kunç du­rum de­vam ede­cek.
Ben si­ze en kı­sa yol­dan ya­za­yım : bu ka­rar­dan son­ra bu ül­ke­de ar­tık dev­let eliy­le ço­cuk­la­ra te­ca­vüz ne­re­dey­se ya­sal ha­le gel­di !
Biz de­li gi­bi “bu ço­cuk­la­rı bu man­yak­lar­dan na­sıl ko­ru­ya­ca­ğı­z” di­ye ge­ce­le­ri gö­zü­mü­zü kırp­maz­ken, AYM res­men te­ca­vüz­cü­le­rin yo­lu­nu aç­tı... Ne ka­dar gu­rur­lan­sak az!!!

* * *

Bu ka­rar çı­kar­ken, sa­de­ce ha­zi­ran ayın­da ba­kın ne­ler ol­du: Er­kek­ler
ha­zi­ran ayın­da 22 ka­dı­nı öl­dür­dü, 10 ka­dı­na te­ca­vüz et­ti, 47 kız ço­cu­ğu­na ta­ciz/te­ca­vüz et­ti, do­kuz ka­dı­na cin­sel ta­ciz­de bu­lun­du, 32 ka­dı­na şid­det uy­gu­la­dı.
Bu adam­la­rın tü­mü de ara­mız­da el­le­ri­ni kol­la­rı­nı sal­la­ya­rak do­la­şı­yor !
Ba­zen bir oto­bü­sün için­de mua­vin ola­rak, ba­zen bir okul­da ka­pı­sı ki­lit­li bir sı­nıf­ta mü­dür ola­rak, ba­zen de evi­miz­de an­ne­le­ri­mi­zin ağ­zı­nı bur­nu­na kı­ran ba­ba­la­rı­mız ola­rak...

5 dakikada yeni bir kimlik


Ben atlamışım bu muhteşem haberi!
Eposta kutuma gelen şu basın bülteni sayesinde öğrendim :
“Başbakan Binali Yıldırım’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamaya göre, artık ismini, soy ismini değiştirmek isteyen herkes, bu değişikliği bir dilekçe ile nüfus dairelerinde çok kısa sürede yapabilecek. Ancak hukukçular bu düzenlemenin, suçluların, hakkında yakalama kararı olan kişilerin bulunmasında önemli sorun oluşturabileceğine dikkat çekti.”
Nasıl yani ????
Artık 5 dakikada kimlik mi değiştirebiliyoruz ?
Valla öyleymiş, sadece bir dilekçe ile işlem tamam !
“Geçtiğimiz üç yılda yaklaşık 12 bin kişi ismini değiştirmek için Asliye Hukuk Mahkemeleri’nde dava açtı. Medeni Kanun’un 27. Maddesi’ne göre isim değiştirebilmek için mahkemeye haklı sebepler sunulması gerekiyordu.”
Her köşeden bir bombacının fırladığı, bazı illerin neredeyse IŞİD ve El Nusra karargahlarına döndüğü, tacizcilerin kol gezdiği bu ülkede işte aradığımız, beklediğimiz karar !
Hele bir de mültecilerimize vatandaşlık verdik mi, yepyeni bir isim ve soyisim ile her şeye yeniden başlamak mümkün.
“Olacak iş mi ?” demeyin, olmaz dediğimiz her şey oldu bu ülkede.

BAK KIZIM

Sen kendinden vazgeçtiğin an, dünya da senden vazgeçer. Asla vazgeçme!