Fransa’da 84 insan katledildi.
Asrın liderimiz “Fransız halkının duygularını en iyi biz anlarız” dedi.

*

Hakikaten en iyi biz anlarız!

*

Fransa’daki saldırı nedeniyle Türkiye’deki futbol maçlarında saygı duruşu yapılırken, Fransa cumhurbaşkanı bugün gider köprü açılışı yapar mesela... Terör kurbanları henüz morgta yatarken, kafalarından konfeti yağdırırlar, balonlar uçururlar, şarkılar söyleyip, köprüde göbek atarlar. Fransız halkının ağlamaktan gözüne kan oturmuşken, Fransız başbakanı “bugün bizim bayramımız” der.

*

Çoluk çocuk terör kurbanları toprağa verilirken, Fransa matem atmosferindeyken, Fransa cumhurbaşkanı kızına düğün yapar, eminim... Fransa genelkurmay başkanı da nikah şahidi olur.

*

90 küsur yaşındaki Suudi kralı öldüğünde bayraklarını yarıya indiren Fransız hükümeti... Kendi vatandaşları için lütfedip yas ilan etmez, sanmıyorum.

*

Fransa cumhurbaşkanı terör kurbanlarına “kelle” der, “fıtratında var” der. Fransa hükümet sözcüsü “bir kaç François öldü diye meclisi toplayacak değiliz” diye açıklama yapar. Nice valisi, genelkurmay başkanına sucuk hediye eder, “acımız var diye ara mı verelim” diye savunur. Fransa orman bakanı “Hindistan’da Pakistan’da olur böyle şeyler” diye izah eder. Fransa çalışma bakanı “güzel öldüler” der.

*

Fransız hükümetinin borazanı, haysiyetsiz Fransız basını, sanki terör olayı yaşanmamış gibi davranır, Fransa caddeleri ceset doluyken, Marsilya’yla
Lyon arasındaki duble yolu manşet yaparlar.

*

Fransa’da kan gövdeyi götürürken, artık her 20 günde bir canlı bomba saldırısı yaşanırken, en son havalimanı basılmışken... Fransa başbakanı Fransız halkıyla adeta taşak geçer, “güvenlik zafiyeti var mı yok mu tarzında muhabbetler oluyor, güvenlik zafiyeti
yok, işin özü budur, Fransız halkı artık acil servislere tedavi olmak için değil, kız bakmaya gidiyor, hastaneler o kadar şirin hale geldi ki, Fransız halkı oğullarını kızlarını evlendirmek için hastaneye gidiyor” der.

*

Asrın liderimiz haklı.

*

Fransa’da bu fıtratta cumhurbaşkanı, bu laga lugalıkta başbakan, bu aymazlıkta bürokrat, bu yalakalıkta medya varken... Fransız halkının neler çektiğini en iyi biz anlarız!