Teksas'ta bir kilisede gerçekleşen saldırıda ilk bilgilere göre  26 kişi hayatını kaybetti, 24 kişi de yaralandı. Ölenler arasında 2 yaşında bir çocuğun da olduğu gelen bilgiler arasında.

resimid_4176549

Bölge sakinlerinin aktardığına göre, saldırgan silahını defalarca ateşledi ve yeniden doldurdu. Saldırının yaşandığı sırada kilisede yaklaşık 50 kişinin katıldığı bir ayin olduğu belirtildi.

kilise-abd-strike

San Antonio'nun 30 kilometre doğusunda yer alan Sutherland Springs'te bulunan kilisenin bölgede kurulan ilk "vaftiz kilisesi" olduğu belirtiliyor.

abd-texas-kilise

SALDIRGANIN KİMLİĞİ AÇIKLANDI

Teksas'ta Sutherland Springs bölgesinde 26 kişinin hayatını kaybettiği, 24 kişinin yaralandığı kilise saldırısını gerçekleştiren saldırganın kimliği açıklandı. Saldırganın 26 yaşındaki Devin Patrick Kelley olduğu belirtildi. Edinilen bilgilere göre saldırganın 2009-2013 yıllarında arasında ABD Hava Kuvvetlerinde görev aldı.

Ayrıca saldırganın İncil okulunda kısa sürelik öğretmenlik yaptığı ileri sürüldü.

resimid_4176611

26 KİŞİ ÖLDÜ

Wilson Bölge Komisyon üyesi Albert Gamez Jr. de CNN'e yaptığı açıklamada, kısa süren bir kovalamacanın ardından saldırganın vurularak öldürüldüğünü söyledi. Gamez, saldırıda 26 kişinin hayatını kaybettiğini ve 24 kişinin de yaralandığını açıkladı.

resimid_4176550

TEKSAS POLİSİNDEN UYARI!

Teksas Polisi, 26 kişinin hayatını kaybettiği, 24 kişinin yaralandığı kilise saldırısında, vatandaşlara "evlerinizden çıkmayın" uyarısında bulundu.

Edinilen bilgilere göre ayin sırasında 2, 4, ve 6 yaşlarında 3 çocuk ve papazın 14 yaşındaki kızı hayatını kaybetti. Wilson County Şerifi Joe Tackit ise saldırganın etkisiz hale getirildiğini söyledi. Ayrıca saldırganın ailesinin de o bölgede yaşadığı ileri sürüldü.

TEKSAS VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Saldırı ile ilgili basın toplantısı düzenleyen Texas Valisi Greg Abbot, 26 kişinin öldüğünü açıkladı. Abbot, saldırıda çok sayıda kişinin de yaralandığını ve ölü sayısının artmasından endişe duyduklarını belirtti.

Öte yandan saldırıyı yapan Kelley'in de olayın yaşandığı kiliseden yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta aracının içinde intihar etmiş olarak bulunduğu bildirildi.

TRUMP'TAN İLK AÇIKLAMA

ABD Başkanı Donald Trump, Teksas'ta bir kiliseye düzenlenen saldırı Japonya ziyareti sırasında öğrendi. Trump, "şu an hissettiğimiz acıyı tarif etmenin imkanı yok" ifadelerini kullandı.

ABD'nin Teksas eyaletinde bir kilisede yaşanan saldırıda aralarında 3 yaşında çocukların da olduğu en az 26 kişi hayatını kaybetti 20 kişi ise yaralandı. ABD Başkanı Trump, saldırıyı Japonya'nın başkenti Tokyo'da öğrendi. Basın toplantısında konuşan Trump, "Şu anda hissettiğimiz acıyı ve üzüntüyü kelimelere dökmenin bir yolu yok. Amerikalılar güçlü durmalı." ifadelerini kullandı.

resimid_4176610

OLAY YERİNE AKIN ETTİLER

Saldırının ardından olay yerine gelen vatandaşlar, katliamın yaşandığı noktada mumlar yakalara hayatını kaybedenleri andı.

anma