70 bin öğrenci, 11 bin çalışan ve 106 kampüsü bulunan Doğa Koleji’ne katılmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getiren Lüle, “Doğa Koleji, bugün, ürettiği eğitim modelleriyle dünyada birçok kurumun örnek aldığı bir okuldur. Ben de bu büyük ailenin bir parçası olmaktan gurur duyuyorum. Doğa Koleji’ni diğer eğitim kurumlarından ayıran en temel özelliği; eğitimde klasik kalıpları yıkarak modern, vizyoner modelleri hayata geçirmesidir. Bu anlamda sorumluluğum elbette ki çok büyük. Bunun bilinciyle hareket ederek ülkesine ve değerlerine bağlı, sorgulayan, donanımlı liderler yetiştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Bir eğitimci olarak verilen görevi en iyi şekilde yerine getireceğinden emin olduğunu dile getiren Lüle, bu konuda ise en önemli noktanın güven duymak ve güven vermek olduğunu söyledi.


Lüle, eğitimin başına geçmesi ile Doğa’da yaşanacak değişimleri ve hedeflerini ise şöyle aktardı: “Eğitimde dünyada tek bir sistem yok. Her ülke farklılıkları doğrultusunda eğitimini gerçekleştirir. Şu anda bizim yaptığımız örgün eğitimdir. Bu çocuk yetiştirme tutumlarından başlayıp, yaşamda beklentilerine kadar bir çok konunun bir araya gelip eğitime yansımasıdır. Dünyada tek bir eğitim sistemi mevcut değildir. Ama değişmeyen bazı şeyler vardır. Bunlardan birincisi, her eğitim sistemi öğrencisini bir seçimle alır. Belirlediği kriterlerden geçirir ona göre bir yönlendirme yapar. Her ülkede öğrenciyi seçme vardır. İkincisi öğrenci ve öğretmen yetiştirme eğitimleridir. Bunlar genel olarak ülkelerin eğitim politikalarını belirler. Bizim de anlayışımız bütün öğrencilerimizi kendi potansiyelleri doğrultusunda yönlendirip dünya ile entegre olabilmeleri için iletişim kurabilmeleridir. Bunu yapmak için de İngilizce şart. İngilizce de özel program uygulayan tek okuluz. Talim terbiye kurulundan özel olarak hazırlanmış bir program uyguluyoruz.”

Doğa Koleji kampüslerini ise 3 yıl içerisinde 150’ye çıkartmayı hedeflediklerini vurgulayan Lüle, kendi öğretmenlerini yetiştirmek adına da Doğa Akademi’yi kurduklarını ve bu şekilde kendi öğretmenlerini kısa süre içerisinde yetiştireceklerini söyledi.

Lüle, Doğa Koleji’nin oldukça önem verdiği akademik başarı hususunu ise bir eğitimci olarak şu sözlerle açıkladı: “Çocuğun var olan potansiyelini, yetenekleri doğrultusunda kullanmasına önem veriyoruz. Eşitler arasında geride kalmayıp tam tersine önde olması gerekiyor. Bizim Doğa Koleji olarak kendi müfredatını yazdığımız derslerimiz var. Ekoloji t-MBA bunlar tamamen Doğa Koleji tarafından hazırlanmış programlardır ve bunları da etkili bir şekilde uygulayarak çocuklarımızı akademik başarıya taşıyoruz. Öğrencilerimiz her yıl TEOG, YGS/LYS sınavlarında Türkiye çapında başarılara imza atarak, ödüller kazanıyor. Böylelikle de akademik başarımız taçlanmış oluyor” dedi.

Sanat, spor ve sosyal faaliyetinin önemine değinmeden geçmeyen Lüle, bireyin gelişiminde 3S’in oldukça önemli olduğunu vurguladı.

Okullar bir oyun bahçesi olmalı ki diyen Lüle; “Çocuklara eğlendirirken öğretiyoruz” dedi. Bunun içinde Kodlama sistemini geliştirerek çocuklara matematik derslerini bu şekilde anlattıklarını belirtti.

Ali RIZA LÜLE KİMDİR?


1964 Malatya doğumlu olan Ali Rıza Lüle, ilkokul eğitimini Malatya’da tamamladı. Daha sonra lise ve üniversite eğitimini İstanbul’da bitirdi. Suadiye Lisesinden mezun olan Lüle eğitimine Marmara Üniversitesi Psikoloji ve Danışmanlık Rehberlik bölümünde devam etti. Sonrasında ise yüksek lisansını Eğitimde psikolojik Danışmanlık üzerine yaparak iş hayatına atıldı. İlk iş tecrübesini özel eğitim kurumunda edinen Lüle, 5 yıl devlet okullarında görev yaptı.