Filli Boya markasını üreten Betek Boya ve Kimya San. A.Ş., "Anca Beraber Kanca Beraber" sloganı ile yayınlanan filmle ilgili bir açıklama yaptı. Şirketten yapılan yazılı açıklama şu şekilde:




ŞİRKETİMİZİN ÜZERİNE DÜŞTÜĞÜ BİR KONU DA KADIN HAKLARI


Betek Boya ve Kimya San. A.Ş., 1988 yılından beri inşaat malzemeleri sektörünün önde gelen firmalarından biri olup, “Filli Boya” markası adı altında Anadolu’nun birçok köşesindeki fabrika ve bayileriyle tüm Türkiye’yi kucaklayarak faaliyetlerine devam etmektedir. Şirketimiz her geçen gün büyümekte ve büyürken de ülkesine ve milletine olan sevgisiyle sosyal sorumluluk hassasiyetini şirket kültürü olarak benimsemiş bulunmaktadır. Böylelikle, Filli Boya bugünülkemizdeki birlik ve beraberlik, kadın, milli değerlerimiz, bayrak ve millet sevgisi, eğitim ve çevre olmak üzere, birçok farklı alanda sosyal sorumluluk projeleri yürüten bir yapı haline gelmiştir.

Şirketimizce hassasiyetle üzerine düşülen bir konu da kadın hakları ve Türkiye’de kadının yeridir. Keza bugüne kadar bu konuda sayısız sosyal sorumluluk projesine imza atılmıştır.

[old_news_related_template title="Sosyal medyanın konuştuğu Filli Boya Kadınlar Günü Reklamı rekora gidiyor" desc="Filli Boya'nın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için özel olarak hazırladığı video sosyal medyada paylaşım ve izlenme rekorları kırıyor. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/03/filli-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/sosyal-medyanin-konustugu-filli-boya-kadinlar-gunu-reklami-rekora-gidiyor-1723666/"]

'FİLMDEN BAŞKA SONUÇLAR ÇIKARILAMAZ '


8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Filli Boya tarafından “Anca Beraber Kanca Beraber” sloganı ile yola çıkılan reklam filmi bu amaca hizmet etmektedir. 8 Mart Dünya Kadınlar günü vesilesiyle kadının toplumdaki yeri, Anadolu kadınının doğallığı ve topluma kattığı değerler vurgulanmış, Cumhuriyet’ten bu yana gelişen kadın hakları vurgusu yapılmıştır. Bununla birlikte reklam filminde Türkiye’nin kadını ve erkeği ile birlikte bir ve bütün olması gerektiği vurgulanarak birlik ve beraberlik vurgulanmıştır.

Bu amaca yönelik hazırlanan reklam filminden başkaca sonuçlar çıkarılamaz. Reklam filmindeki amaç bu topraklarda var olan kadınlara dair kadim değerleri ve birlikte bütün-beraber olmayı hatırlatmaktadır. Bunun dışında bir amacı yoktur ve olamaz. Bu anlamda çeşitli mecralarda aksi yönde oluşturulmaya çalışılan algının kabul edilebilmesi mümkün değildir. Ulvi bir amaç için yapılan çalışmanın, olumsuz değerlendirmelere konu yapılmasının şirket kültürümüzle bir bağı olmadığı gibi, büyük üzüntü duyulmasına yol açmıştır. Reklam filminin başka hiçbir amacı olmadığını, şirket olarak ülkenin birlik ve bütünlüğüne, kardeşliğine ve Cumhuriyet döneminde gerçekleşen kadın haklarındaki gelişmelere katkı amacıyla benzer çalışmaları yapmaya devam edeceğimizi kamuoyuna duyururuz.

 

Filli Boya, 2016 yılındaki 8 Mart Dünya kadınlar günü için de "Mustafa Kemal'in Kağnısı" adında bir reklam filmi yayınlamıştı.