Evinizi sattınız, bankaya yatan paranızı çekmeye gittiniz. Bu işlemi yaparken çok dikkatli olmalısınız. Çünkü bankanın içinde ve dışında sizi izleyen hırsızlar olabilir. Paranızı aldınız ve dışarıya çıktınız. Bu andan itibaren hırsızların hedefi olabilirsiniz. Çünkü bu kişiler, siz bankadan çıktıktan sonra dışarıda da sizi takip ediyor ve hiç beklemediğiniz bir anda paranızı çalıyor. Bu yöntemle mağdur olan vatandaşların sayısı ise her geçen gün artıyor.

[old_news_related_template title="Türk bankaları Avrupa'da 13. sırada" desc="Türkiye bankacılık sektörü, 736 milyar euroluk aktif büyüklüğüyle 13’üncü sırada yer aldı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/para-3.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/turk-bankalari-13-sirada-1967709/"]
SON ÖRNEK KONYA'DASon olarak Konya'da, bu yöntemle insanların parasını çalan 5 kişilik hırsızlık çetesi çökertildi. Bankadan para çeken kişileri takip eden 5 kişilik hırsızlık çetesi, park halindeki bir araçtan 20 bin lira çaldıktan sonra yakalanıp tutuklandı. Araba almak için bankadan 20 bin lira çeken galerici Mehmet Ş., satın almak istediği otomobile bakmak için Selçuklu Caddesine gitti. Burada bankadan çektiği parasını park ettiği aracına bırakan Mehmet Ş., daha sonra otomobile bakmak için uzaklaştı.[old_news_related_template title="Türk bankaları bir Deutsche Bank etmiyor" desc="Deutsche Bank’ın aktif büyüklüğü 1.5 trilyon Euro’yu bulurken, Türk bankaları 736 milyar Euro’da kaldı. Türk bankaları özkaynak kârı ile AB ülkeleri arasında ikinci sıraya yerleşti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/1-74.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/turk-bankalari-bir-deutsche-bank-etmiyor-1968548/"]

Bu sırada bölgedeki banka çevrelerinde hırsızlık olaylarına karşı devriye atan Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri cadde üzerinde bulunan Mehmet Ş.’nin aracının camının kırıldığı ve aracın yanından hızla bir otomobilin uzaklaştığını fark etti.

3 SAAT SÜREN KOVALAMACANIN ARDINDAN YAKALANDI

Polis ekiplerinin peşinde olduğunu gören şüpheliler, Cihanbeyli ilçesi Damlakuyu Mahallesinde bulunan bir araziye giderek araçlarındaki sahte plakayı söküp yaya olarak kaçmaya başladı. Yaklaşık 3 saat süren kovalamacanın ardından mahallede geniş çaplı arama yapan polis, 2 şüpheliyi mahalle mezarlığında, diğer 3 şüpheliyi ise bir evin bahçesinde saklanırken yakalandı.

resimid_3805149

Bu yöntemle yaşanan hırsızlık haberleri İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyük illerden de geliyor. Vatandaşların mağdur olmaması için bankadan para çektikleri esnada dikkatli olmaları ve çektikleri miktarı olabildiğince gizli tutmaları tavsiye ediliyor. Bunun yanı sıra kişilerin çektikleri paraları araçlarında bırakmak yerine yanlarından ayırmamaları da hırsızlık çetelerinin kurbanlarından biri olma ihtimalini düşürüyor.