Mersin'de yaşanan sel felaketinin de etkisiyle bu yıl tarlada kilogramı 1 TL 30 kuruşa çıkan limonun kilosu İstanbul'da 10 TL'den satılmaya başlandı.

Konuyla ilgili olarak sozcu.com.tr'ye açıklamalarda bulunan Mersin Ziraat Odası (MZO) Başkanı Cengiz Gökçel “Geçen yıl Mersin de yaşanan doğal afet olayları (dolu, yağmur,sel vb ) bu yılın limon fiyatlarını arttırdı.” dedi.

'DEVLET LİMONA EL ATSIN'


Limon fiyatlarının artmasındaki en büyük nedenin aracılar olduğunu dile getiren Gökçel “Mersindeki çiftçi limonun kilosunu 1 lira 30 kuruştan satıyor ama görüyorum ki limonun kilosu İstanbul da 10 TL’ye kadar çıkmış bunun en büyük nedeni aracıların uyguladığı fiyat politikası. Devletin bu işe el atması gerekiyor. Yoksa vatandaş bu şekilde limon yemeye devam edecek” ifadelerini kullandı.

linotata2

BÜFECİ ZAM KAÇINILMAZ DİYOR


İstanbul'da kilogramı 10 TL'ye satılan limonun limonata fiyatlarını da etkilemesi bekleniyor. Özellikle gazlı içeceklerden uzak duran vatandaş tedirgin. İstanbul Taksim'de dolaştığımız büfeciler limonata fiyatlarına henüz zam gelmediğini fakat limon pahalandıkça zammın kaçınılmaz olduğunu belirttiler.

limonononn2n2

EVDE LİMONATA DÖNEMİ BAŞLIYOR


Kafelerde fiyatı 10-20 TL arasında değişen limonata yakında vatandaş için lüks olacak gibi. Halk limonatasını evde yapmaya hazırlanıyor. Sozcu.com.tr olarak biz de limonata keyfinden vazgeçmeyecekler için evde hazırlayabilecekleri pratik bir limonata tarifini okurlarımızla paylaşıyoruz.

Mutfak Sanatları Akademisi Eğitmen Şefi Hakan Şen sozcu.com.tr için kamera karşısına geçerek limonata tarifi verdi.