Vakıfbank Genel Müdürü olarak KKTC Merkez Bankası Başkanı ve Vakıfbank'ın eski Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Emin Özcan atandı.

Bankadan yapılan yazılı açıklamada, bankanın olağan genel kurulu sonrası yapılan yönetim kurulu toplantısında İsmail Alptekin'in de yönetim kurulu başkanlığına seçildiğini kaydetti.

2ph12hp1ph2ph Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı (solda) ve Mehmet Emin Özcan


Vakıfbank'ta Mart 2013’ten bu yana genel müdür olarak Halil Aydoğan görev yapıyordu.

MEHMET EMİN ÖZCAN KİMDİR?

1960 yılında doğdu. 1982 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümü'nden mezun oldu. Meslek hayatına, 01.01.1983 yılında Türkiye İş Bankası A.Ş.'de Müfettiş Yardımcısı olarak başlayan Mehmet Emin Özcan, daha sonra Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş.'de yönetici olarak değişik sorumluluklar üstlendi. Mart 2003 - Nisan 2005 tarihleri arasında T. Halk Bankası A.Ş. Yönetim Kurulu Murahhas Üyeliği yaptı. Aynı zamanda Institute of International Finance (IIF) nezdinde Banka Temsilcisi, Demir-Halk Bank / Hollanda, Halk Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ve Halk Finansal Kiralama A.Ş.'de Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. Nisan 2005 - Mayıs 2010 tarihleri arasında T.C. Ziraat Bankası A.Ş.'de Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. Ayrıca T.C. Ziraat Bankası A.Ş.'nin muhtelif iştiraklerinde Yönetim Kurulu Başkanlığı / Üyeliği görevlerinde bulundu (Kazakistan Ziraat International Bank / Almaty, Azer-Türk Bank / Bakü, Uzbek Turkish Bank / Taşkent, Turkmen- Turkish Bank / Aşkabat, Ziraatbank International AG / Frankfurt, Ziraatbank Bosnia / Sarayevo). Mayıs 2010'da T. Halk Bankası A.Ş.'ye geri dönen Özcan, 29 Mart 2013 tarihine kadar T. Halk Bankası A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanvekili olarak görev yaptı. Aynı zamanda Demir-Halk Bank Rotterdam Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu. 29.03.2013 tarihinde VakıfBank Yönetim Kurulu Başkanvekilliği görevine getirilen Mehmet Emin Özcan, ayrıca VakıfBank International AG - Vien ve Vakıf Yatırım A.Ş.'de Yönetim Kurulu Başkanlığı, Vakıf GYO, Vakıf Leasing ve Güneş Sigorta'da Yönetim Kurulu Başkanvekilliği görevlerinde bulundu. 14 Şubat 2017 tarihinde K.K.T.C. Bakanlar Kurulu'nun kararıyla K.K.T.C. Merkez Bankası Başkanlığı'na atanması üzerine VakıfBank'taki görevinden ayrıldı. 9 Haziran 2017 tarihli Genel Kurul Toplantısı'nda, 6219 Sayılı Kanun uyarınca Başbakanlık tarafından VakıfBank Genel Müdürlüğü'ne atanan Mehmet Emin Özcan, evli ve 3 çocuk babasıdır.

REUTERS-FOREKS