Alkaş’ın Türkiye temsilciliğini yaptığı dünyanın en büyük ve en önemli gayrimenkul fuarı MIPIM 2017, Türkiye’nin bir kez daha ama daha güçlü bir şekilde gövde gösterisine sahne olacak.

14-17 Mart 2017 tarihleri arasında Fransa Cannes’da 90 ülkeden gayrimenkulün iddialı isimleri kadar iddiasını yükseltmek isteyen yatırımcılarını 28’inci defa bir araya getirecek olan MIPIM’de Türkiye, yaklaşık 600 kişiyle temsil edilecek. Türkiye’nin temsiliyetiyle ilgili iddialı rakamlar, bununla sınırlı değil. Toplamda 19.000 metrekarelik alanda gerçekleştirilecek olan fuarda Türkiye temsiliyet alanını 1.800 metrekareye yükseltirken, katılımcı firma sayısı ise 250’ye ulaşmış durumda.

Türkiye’nin MIPIM 2017’de bir kez daha ama daha güçlü bir şekilde gövde göstereceği yapacağına dair bir diğer önemli gösterge ise gayrimenkul ve mimarlık firmalarının katılımındaki artışa benzer bir gelişmenin şehirler açısından da yaşanıyor olması. Adını, dünya yatırım ligine yazdırmaya kararlı şehirler de Fransa Cannes’daki bu büyük gösteri için yerini almış durumda.

İstanbul başta olmak üzere Antalya, Balıkesir, Eskişehir, Hatay ve Kocaeli şehirlerinin katıldığı fuarda ayrıca Beyoğlu da yer alıyor. İstanbul, İstanbul Ticaret Odası önderliğinde Londra ve Paris çadırları arasındaki 685 metrekarelik çadırda kentin en prestijli projelerini uluslararası yatırımcıya tanıtmak için tüm hazırlıklarını tamamlarken, Antalya ise her biri yaklaşık 1’er milyar dolarlık Kepez – Santral Mahalleleri Kentsel Dönüşüm, Kruvaziyer Limanı, Konyaaltı Sahil Yenileme başta olmak üzere pek çok projeyle Büyükşehir Belediyesi tarafından temsil edilecek.

Fuarda yine Büyükşehir Belediyesi önderliğinde yer alan Kocaeli ise ulaşım projeleri kadar ticari gayrimenkul, konut yatırımları ve turizmi konu alan pek çok projeyle temsil edilecek. Bunlar içinde İzmit Teleferik, Gebze-Darıca Metrosu, Körfez-Derince-İzmit Kartepe Hafif Raylı Sistem, Mannesmann, İzmit Kent Merkezi, Kanalboyu, Gezbe-Sultanorhan ve Kartepe projeleri dikkat çekenler arasında yer alıyor. Diğer yandan Beyoğlu ise Beyoğlu Belediyesi’nin öncülüğünde 35 firmayı bir araya getiren Beyoğlu Investors Group (BIG) ile uluslararası yatırımcıların karşısına çıkacak. 47 projeyle temsil edilecek Beyoğlu’nda öne çıkan projeler ise Galataport, Haliçport, Piyalepaşa İstanbul, Taksim 360, Okmeydanı ve Sütlüce-Örnektepe.

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) ve turkishceramics – Seramik Tanıtım Grubu’nun Türkiye’deki sektörel fırsatları anlatacağı fuarda ayrıca, Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD), Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) de Türkiye’deki hız kaybetmeyen yatırımları ve bu çerçevedeki fırsatları uluslararası platforma anlatacak kuruluşlar arasında bulunuyor. Diğer yandan, MIPIM 2017’de Türkiye’nin son yıllardaki en önemli prestij projeleri arasında yer alan 3. Havalimanı, bir başka deyişle İGA Havalimanı ve hemen yanındaki Airport City İstanbul da uluslararası yatırımcıya tanıtılacak.

T