29 Eylül’de Ataşehir'de meydana gelen olay şöyle gelişti;

Kaldırımda yürüyen A.Ç., kendisine omzuyla çarpan H.D.'yi uyardıktan sonra geriye dönerek kendisine yumrukla vurduğu iddiasıyla polise şikayette bundu. A,Ç.’nin şikayeti üzerine kamera görüntülerinden kimliği tespit edilen Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni 3. Sınıf öğrencisi H.D. polis tarafından gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre H.D'nin yaşadığı psikolojik sorunlar nedeniyle kaydını dondurduğu öğrenildi.

H.D., emniyetteki işlemlerinin ardından 2 Ekim tarihinde Anadolu Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılık tarafından ifadesi alınan H.D., tutuklama istemiyle Nöbetçi 3. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. H.D. buradaki ifadesinde, “Olay olduğu için üzgünüm. Ben çok sert bir şekilde itmedim. Bayan zayıftı. Bayan bir an dengesini kaybedip düştü. Ciddi bir hareketim olmadı. Başka ekleyecek bir husus yoktur” dedi.

[old_news_related_template title="Kadına şiddet kameralarda: Önce omuz attı sonra yumrukladı" desc="Ataşehir'de yolda yürüyen kadın bir adamın yumruklu saldırısına uğradı. Olay anı güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Kayıplara karışan saldırgan polis ekiplerince yakalanıp gözaltına alındı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/09/880-148.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/kadina-yumruklu-saldiri-kameralarda-once-omuz-atti-sonra-yumrukladi-2031701/"]

H.D., üzerine atılı basit yaralama suçunu işlediğine dair kuvvetli suç şüphesini gösterir somut delillerin (güvenlik kamera kayıtları, şüphelinin ikrarı, mağdurun bayanı ve teşhis tutanağı) bulunması, şüphelinin kaçacağı şüphesini uyandıran somut olguların bulunması, delilleri yok etme, gizleme veya değiştirme, mağdur üzerinde baskı kurma ihtimalini doğuran kuvvetli şüphe sebepleri bulunması nedeniyle tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olayla ilgili soruşturmayı yürüten Anadolu Cumhuriyet Savcılığı tarafından iddianame düzenlendi. İddianamede, H.D.'nin üzerine atılı suçu işlediğini kabul ettiği, İstanbul Anadolu Adli Tıp Şube Müdürlüğü tarafından verilen raporda da, şüphelinin ceza ehliyetinin tam olduğunun belirtildiği anlatılarak, H.D.'nin ‘basit yaralama’ suçundan 4 aydan 1 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianamenin kabul edilmesinin ardından H.D.’nin yargılanmasına başlanacak.