Cuma gününe erişen müslümanlar bugünü ibadetle ve birbirlerinin cumasını tebrikle geçirecek. Cuma mesajları da günün en çok aranan konuları arasında başı çekiyor. Cuma mesajlarını araştıran vatandaşlar için günün anlam ve önemine yönelik en güzel mesajları derledik. Bu cuma uzakta olan sevdiklerinizin mübarek cuma gününü kutlayabileceğiniz, en içten dileklerinizi iletebileceğiniz anlamlı cuma mesajlarından faydalanabilirsiniz...

CUMA MESAJLARI - 20 EKİM CUMA

– ‘Ben, beni seven ümmetimi almadan cennete girmem.' Diyen Sevgilinin (S.A.V) ümmeti olmanın hakkını verebilmek duası ile hayırlı cumalar dilerim.

– Ayakları şişerdi, o öpülesi ayakları. Ama bizim gibi sabahlara kadar gezmekten değil, sabaha kadar ibadet etmekten. Az yerdi, ama bizim gibi rejim yapmak için değil, fakirliği seçtiğinden. Gece gündüz ağlardı, o ağlayınca meleklerin gözleri dolardı ama bizim gibi pembe diziler yüzünden değil, mevlaya olan aşkından. Ne kadar farklıyız değil mi Allah rasülünden. Mevla bütün amellerimiz ve niyetlerimizle ona benzemeyi nasip etsin. Amin. Hayırlı cumalar.

[old_news_related_template title="Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekattır? Abdest nasıl alınır?" desc="Cuma namazı nasıl kılınır, Cuma namazı kaç rekattır, Cuma namazı farz mıdır ve abdest nasıl alınır gibi Cuma namazı öncesi Google'da en çok aratılan Cuma namazı sorularını sizler için cevapladık. Cuma namazı eda edilir? İşte Cuma namazı ile ilgili bilmeniz gereken her şey... " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/cuma-namazi-nasil-kilinir-abdest-nasil-alinir.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/cuma-namazi-nasil-kilinir-kac-rekattir-cuma-namazi-farz-midir-abdest-nasil-alinir-2056458/"]

– Allah'ım, ‘kin, kibir ve kim ne der' hastalıklarından sana sığınırım. Bu güzel cuma gününü senin rızan için sevgi ve muhabbet içinde geçirmeyi nasip eyle. Amin. Cumamız mübarek olsun.

– Ömrümüzün hikayesini yazan en büyük ve en güzel yazıcı olan Rabbim, gönlünüzden geçen güzellikleri alnımıza kader diye yazsın. Amin, hayırlı cumalar dilerim.

– Ya Rabbi! Kıldığım namazı kabul eyle! Ahir ve akıbetimi hayır eyle. Son nefesimde Kelime-i tevhid söylememi nasib eyle. Ölmüşlerimi af ve mağfiret eyle. Duaların geri çevrilmeyeceği bu mübarek günde Rabbim dualarımızı kabul etsin. Bizleri Rahmetinden mahrum bırakmasın hayırlı cumalar inşallah.

– Bir gül kurur, kalpteki sevgi kurumaz. Yağan yağmur durur, gönüldeki fırtına durmaz. Her şey unutulur ama sevilen insanlar unutulmaz. Hayırlı, nurlu cumalar dilerim.

– Dünyada bir olan sende bin olsun, kainatta damla olan sende okyanus olsun. El açıp dua etiğin her şey bugün kabul olsun, amin! Hayırlı Cumalar dilerim.

[old_news_related_template title="Cuma namazı saat kaçta? 20 Ekim Cuma namaz vakitleri İşte il il ezan saatleri…" desc="Cuma namazı saatleri belli oldu. 20 Ekim günü tüm İslam alemi bugün Cuma namazının kaçta olduğunu araştırıyor. Ezanın kaçta okunacağını merak eden yurttaşlar namaz saatini sosyal medyadan aratıyorlar. Bugün namaz kaçta? Bugün Cuma Ezanı saat kaçta okunuyor? İstanbul, Ankara ve İzmir'de Cuma namazı saat kaçta? Bugün ezan saati kaç? Şehir şehir ezan vakitleri. Herkese Hayırlı Cumalar dilerken şehir şehir Cuma namazı vakitlerini ve mübarek Cuma namazı ile ilgili meraka edilenleri haberlerimizde kolaylıkla bulabilirsiniz. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/cuma-namazi-saat-kacta-13-ekim-.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/20-ekim-cuma-namaz-vakitleri-cuma-namazi-saat-kacta-iste-ezan-vakitleri-2056456/"]

– Mevlana diyor ki; Dua edecek güzel bir gönlün yoksa, güzel yürekli insanlardan dua iste. Ömrüne ömür katılsın, Gönlüne meltem saçılsın. Bu mübarek günde melekler dört yanını sarsın…Derdine derman, gönlüne iman dolsun..! Hayırlı Cumalar.

– Ey Allahım! Yaptığımız işlerde muvaffakiyetler ihsan et bizlere. Kötü yollara geçenleri gittikleri yoldan geri çevir. Evlerimize mutluluk ihsan eyle. Taşımakta zorlanacağımız yüklerle bizleri sınavdan geçirme. Darda ve muhtaç koyma. Amin.

– Allah'tan bir dua gibi Peygamber'den bir amağan gibi sevabınız bol olsun! Hayırlı Cumalar…

– Allah'ım! Akşama ulaştığımız gibi sabaha, sabah ulaştığımız gibi de akşama ulaşmayı nasip eyle. Sağlımızı koru ve hastalara şifa ver. Hayırlı bereketli cumalar dilerim.



– Kalbinizden gecen tüm dua’lar, dilinizden amin olarak dökülsün inşallah. Hayırlı cumalar… Mevlana diyor ki; dua edecek güzel bir gönlün yoksa güzel yürekli insanlardan dua iste. Hayırlı Cumalar…

– Duanızda, inancınızda samimiyet varsa Dertler samimi olup gitmeye niyet ederler.Hayırlı Cumalar

– İnsan; geçmişin hasretçisi, geleceğin özlemcisi, yaşadığı anın şikayetçisidir… Allah bizi şikayet edenlerden değil şükredenlerden eylesin. Hayırlı cumalar…

NURUOSMANİYE CAMİSİ-İSTANBUL



ANKARA KOCATEPE CAMİİ



HİSAR CAMİSİ – İZMİR