Geçtiğimiz günlerde tutuklanarak cezaevine gönderilen ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu görevilisi Metin Topuz’dan sonra dün sabah Amerikan Konsolosluğu’nda "Emniyetle ilişkileri götüren" yeni bir isim için tutuklama kararını tebliğ edildiği iddia edilmişti.

Tutuklama kararı verilen kişinin de Türk vatandaşı olduğu ve eşinin FETÖ’nün çağrısından sonra Bank Asya’ya para yatırdığı iddia ediliyordu. Gözaltı kararı verilen kişinin henüz yakalanmadığı ve konsolosluktan dışarıya çıkmadığı da belirtiliyordu.

ADALET BAKANI: YENİ BİR GÖZALTI KARAR YOK


A Haber TV'de soruları yanıtlayan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, ABD'nin İstanbul'daki konsolosluğunda yeni bir gözaltı kararı iddiasına ilişkin "Bizim bilgimiz dahilinde olan 2. bir tutuklama ya da gözaltı kararı bulunmuyor" demişti. Ancak Bakan Gül'ün de yayınına konuk olduğu A Haber yeni bir iddiayı haberleştirdi.

EŞİ VE OĞLU GÖZALTINDA


Haberde bir konsolosluk çalışanının eşi ve oğlunun gözaltına alındığı iddia edildi.

[old_news_related_template title="'Metin Topuz, FETÖ’cülerin Amerika vizesi ve oturumu almasına yardım ediyordu'" desc="FETÖ soruşturması kapsamında casusluktan tutuklanan ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz’un firari eski emniyet müdürü Tufan Ergüder’in talebi üzerine bazı FETÖ mensuplarının Amerika vizesi ve oturumu alması konusunda yardım ettiği ortaya çıktı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/880-69.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/metin-topuz-fetoculerin-amerika-vizesi-ve-oturumu-almasina-yardim-ediyordu-2040483/"]

[old_news_related_template title="Adalet Bakanı: Bilgimiz dahilinde gözaltı kararı yok" desc="Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, ABD'nin İstanbul'daki konsolosluğunda yeni bir gözaltı kararı iddiasına ilişkin 'Bizim bilgimiz dahilinde olan 2. bir tutuklama ya da gözaltı kararı bulunmuyor' dedi..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/abd-gozalti-bakan.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/adalet-bakani-bilgimiz-dahilinde-gozalti-karari-yok-2042310/"]