VAN'ın Edremit İlçesi'nde görevlendirilmek üzere alınacak 100 güvenlik korucusu için adaylar dayanıklılık ve spor yeterlilik sınavına girdi. Korucu adayları sınavı geçebilmek için yağan kar altında mücadele etti.
Van'ın merkez Edremit İlçesi'nin Kurubaş ve Köprüler Mahallesi'nde görev yapmak üzere alınacak 100 korucu için 200 kişi başvurdu. Başvuruların ardından korucu adayları ilk sınavlarına girdi. Van Şehir Stadı'nda kar yağışı altında korucu adaylarının spor yeterlilikleri ve dayanıklılıkları test edildi. Adaylar, belirlenen sürede istenen hareketleri yapabilmek için büyük çaba gösterdi. Edremit İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Bilal Ökemen ve askerler gözetiminde yapılan sınav yerine gelen Edremit İlçesi Belediye Başkan Vekili Kaymakam Atıf Çiçekli bir süre korucu adaylarının performansını izledi.
SPORDAN SONRA MÜLAKAT
Başkan Vekili Kaymakam Çiçekli, emekli olan güvenlik korucularının yerine bu korucuların alıacağını belirterek, "İki hafta boyunca müracaatları aldık. 200 kişi başvurdu. İlk olarak spor yeterlilik sınavına tabi tutuldular. Bunların içinden en iyilerini seçip mülakata alacağız. Bizim istediğimiz standartlara uygun olan adayları alıp görevlendireceğiz. Bu korucularımız Kurubaş ve Köprüler Mahalleleri'nde görev yapacaklar" dedi.

 

DHA