Sene boyunca TEOG'da iyi puanlar yapabilmek ve hedefledikleri liseye girebilmek için çabalayan öğrenciler için tercihlerin son günü geldi. TEOG tercihleri bugün son buluyor. Tercihlerini henüz tamamlamayan öğrenciler lise puanlarının nasıl yapılacağını ve lise tercihlerinde dikkat edilmesi gereken detayları merak ediyor. Aşağıdaki linki kullanarak e-Okul'a giriş yaparak tercih işlemlerinizi yapabilirsiniz.

E-OKUL TERCİH İŞLEMLERİ GİRİŞ SİSTEMİ

BOŞ KONTENJANLAR VE NAKİL İŞLEMLERİ TAKVİMİ

Okulların boş kontenjanları, 11 Ağustos 2017 tarihinde ilan edilecektir.
Yerleştirmeye esas nakil işlemleri için tercih başvurular ise,
• 14-18 Ağustos 2017,
• 21-25 Ağustos 2017,
• 28 Ağustos-6 Eylül 2017 tarihlerinde olmak üzere 3 kez yapılacaktır.
Yerleştirmeye esas nakil işlemlerinin sonuçları,
• 21 Ağustos 2017
• 28 Ağustos 2017
• 8 Eylül 2017 tarihlerinde e-okul.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecektir.

TERCİHLERDE ÖNEMLİ ÖZEL OKUL DETAYI

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi kapsamında yapılan merkezî sistem ortak sınavlarının tamamını veya bir kısmını kullanarak özel okullara kayıt yaptıran öğrenciler tercihte bulunamayacak.

https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden tercih işlemleri için giriş yapıldığında, tercih işlemleri ekranında, «TERCİH YAPMAK İSTİYORUM» ve «ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRACAĞIM TERCİH YAPMAYACAĞIM » butonlarının seçenek olarak sunulması sağlanacaktır. «ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRACAĞIM TERCİH YAPMAYACAĞIM » butonunu işaretleyen öğrenciler tercih hakkını kullanmış sayılacak, ancak yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabileceklerdir.
TEOG'DA AÇIK UÇLU SORULAR GELİYOR

TEOG’da 2017-2018 eğitim öğretim yılında TEOG’da birinci ve ikinci dönem ortak sınavlarında açık uçlu sorular yöneltilecek. Konuyu sozcu.com.tr’ye değerlendiren Eğitim Sen Örgütlenme Sekreteri İsmail Sağdıç, “Açık uçlu soru, öğrencilerin analiz ve sentez yapmasını kolaylaştıracak, doğru yanıta ulaştıracak, yeteneklerini ölçecek bir sistem değil. Biz hala sonuçları tartışıyoruz. Sınava dayalı bir eğitim sistemi var ve başarısızlık hergün ortaya çıkıyor” diye konuştu.
Sağdıç, bakanlığın TEOG’u kolaylaştırarak 17 bin birinci çıkararak başarısızlığı örtmeye çalıştığını belirterek, “Üniversitede ise sıfır doğru yanıt veren binlerce kişi var. Burada da durum aynı. Sonuçta yeni sistem ne PISA’da başarıyı ne de analiz ve sentez yapmayı geliştirecek bir durum değil. Bu, Türkiye’deki sınava endeksli sistemi ortadan kaldırmıyor. Başarısızlığı da ortadan kaldırmıyor” dedi.