Evrim Ağacı tarafından derlenen habere ve videoya göre, insan vücundunda çok sayıda körelmiş organ bulunmaktadır. Tamamen işlevini kaybetmiş organların yanında farklı işlevler kazanarak, farklı alanlarda kullandığımız organlar da bulunmaktadır.

ÜÇÜNCÜ GÖZ KAPAĞIMIZ VARMIŞ!


Ayak bileklerimizde bulunan plantaris kası ya da gözlerimizdeki üçüncü göz kapağımız işlevini yitirmiş organlarımıza örnektir. Körelme sürecinde olan organlarımıza örnekler ise, kuyruk sokumumuz ve apandisit gösterilebilir.

Aşağıdaki videoda atalarımızdan kalmış körelmiş davranışlara ve körelen bazı organlara örnekler veriliyor. Yataktan düşme hissiyle uyanmamız, üşüyünce tüylerimizin diken diken olması da körelen davranışlarımıza örnek olarak gösteriliyor.

 

[old_news_related_template title="Bilim insanları, ışıldayan deniz planktonlarının genetik evrimini ilk kez haritaladı" desc="Bilim insanları, ışıldayan deniz planktonları dinoflagellatların genetik evrimini ilk kez haritalıyor. Bu çalışmayla dinoflagellatların biyolojik gelişimi ve evrimine ışık tutuluyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/02/dinoflagellateler.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/bilim-insanlari-isildayan-deniz-planktonlarinin-genetik-evrimini-ilk-kez-haritaladi-1654317/"]

 

[old_news_related_template title="Karmaşık yaşamın evrimleşmesinde önemli gelişme : Mikrop atalarımız ortaya çıktı" desc="Araştırmacılar, biyoloji dünyasında, yeryüzünde evrimleşen tüm karmaşık yaşamın mikrop ailesinden başladığını düşünüyorlar. Mikroplar, Kuzey Mitolojisi'nin tanrılarından sonra Loki, Thot, Odin ve Heimdall olarak adlandırıldı ve Asgard adlı bir gruba ait olarak gösterildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/01/mikrop.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/karmasik-yasamin-evrimlesmesinde-onemli-gelisme-mikrop-atalarimiz-ortaya-cikti-1622578/"]